torstai 13. joulukuuta 2018

Kaksplussan verkostoblogien joulukalenteri: Piparitalkoot - ideoita koristeluun"Tule mukaan seuraamaan Kaksplus-blogiverkoston omaa joulukalenteria, joka johdattaa sinut ja perheesi jouluiseen tunnelmaan. Joka päivä aukeaa uusi joulukalenteriluukku, jossa leivotaan ihania jouluherkkuja, fiilistellään joulua tai annetaan parhaat niksit jouluaskarteluihin - ja paljon muuta! Tehdään tästä yhdessä ihana joulu!"


PIPAREIDEN KORISTELU LASTEN KANSSA

Meillä pipareiden leipominen ja etenkin niiden koristelu ovat oleellinen osa joulunodotusta. Lasten kanssa pipareiden koristelu on hauskaa ja mielikuvituksellista! Ei rajoja, vain sokerikuorrutetta ja erilaisia strösseleitä. Ensimmäinen ajatukseni katsoessani näitä luomuksia olikin "enemmän on enemmän".
Muffinssivuoat ovat käteviä apureita, niistä on helppo ottaa koristeita pipareiden päälle. Kun pojat olivat pienempiä vuorasin pöydänkin elmukelmulla, jotta syntyneen sotkun sai vaivattomasti suoraan roskikseen. Tänä vuonna pojat ovat jo niin isoja, ettei kuorrutteen kanssa sotkua juurikaan syntynyt. 

PIPAREIDEN KORISTELU ÄIDIN TAPAANpiparit aiemmilta vuosilta
Esteetikkona ja näpertelyä rakastavana, tykkään kokeilla erilaisia tekniikoita pipareiden koristelussa. Pikeeri ja pursotuspussi hyvin pienellä reiällä varustettuna on paras tarkkoihin koristeluihin. Yllä olevista kuvista poro-koristellut piparit menivät päiväkodin tätien muistamisiin pakettikortiksi. Piparit toimii edelleen myös kuusenkoristeina. Internet ja youtube ovat täynnä ideoita, joita toteuttaa piparitalkoissa. Ripaus luovuutta ja mielikuvitusta mukaan!

Eilinen luukku avautui Lasten tapaan ja huomenna aamulla klo 8 seuraavan luukun löytää Hutimeni-blogista!

Kuuluuko teillä pipareiden leipominen ja koristelu joulunodotukseen?
Vai ostatko piparit kenties valmiina?2 kommenttia:

  1. Hei, näyttääpä herkullisilta pipareilta! Eikö olekin ihanaa, kun lapset kasvaa ja kun saa nähdä kuinka taidot kehittyy ja miten taitavia ja luovia lapset onkaan pienestä pitäen, kun siihen vaan annetaan mahdollisuus! :)

    Ja noista poropipareista erityismaininta, ihan superhienot!

    Mukavaa joulun odotusta sinne teidän perheelle ♥

    VastaaPoista
  2. No ihan pakkohan pipareita on tehdä ennen joulua <3 Meillä perinteisesti Mumman taikinaohjeella, tällä hetkellä kyseinen taikina onkin levännyt yön ulkona ja olisi vuorossa leipomispäivä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...