tiistai 11. joulukuuta 2018

4 + 1 IDEAA JOULUKORTTEIHIN

Jouluun on enää 13 päivää ja valmistelut hyvällä mallilla. Aika maltillisesti on tänä vuonna joulunodottelu sujunut. Itsenäisyyspäivä pääsi yllättämään ja huomenna on jo punaisen joulukorttikuoren viimeinen lähetyspäivä. Tässä siis viimehetken ideoita joulukorteiksi. Nämä ovat helppoja ja hauskannäköisiä, hyvin ehtii vielä pitää korttisulkeiset ja kipaista huomenna viemään postilaatikkoon! 

inspiraation lähde: 5-min crafts videosta

Näihin tarvitset:

kartonkia tai valmiit korttipohjat
eri värisiä papereita
muovitaskun tai laminointivälineet
kaksipuolista teippiä, liimapyssy tai rikeepperiä
glitterliimaa
paperisilppua tai kuvioleikkurin/rei'ittimen roskia
kynän
innostusta ja luovaa ajattelua

Ensimmäiseen malliin leikataan vihreästä paperista eri kokoisia suorakaiteita jotka yläkulmistaan taitellaan ja liimataan päällekkäin. Tämän voi tehdä suoraan kimallepaperista tai koristella glitterillä tai ihan mitä itse haluaa laittaa.

Joulupallo on tehty korttipohjaan, jossa on pyöreä reikä. Leikkaa muovitaskusta pala ja täytä haluamillasi koristeilla. Sulje muovitaskun avonaiset reunat ja kiinnitä reiän kohdalle. Kirjoita joulutervehdyksesi. Tätä voi myös hyödyntää niin, että tekee joulupallon sijaan vaikka lumisadepallon! Sokeria, valkoista silppua tai tekolunta ja jotain muuta niin se on siinä!

Tämä joulukuusi on aika nopea. Vihreästä paperista taitellaan haitari, joka leikataan kolmeen eri kokoiseen palaan. Haitari kiinnitetään reunoistaan korttiin liimalla tai kaksipuolisella teipillä. Tässä mallissani haitari jäi turhan ohueksi, joten kortti ei aukea kovin paljoa. 
Hauskan näköinen silti!

Viimeiseen malliin tarvitaan paperia, joka on korttipohjaa hieman pienempi. Paperi taitetaan kahtia ja taitteeseen leikataan viillot. Käännetään viilletyt kohdat taitteesta sisäänpäin. Koristele ja kiinnitä korttipohjaan. 
Tähän malliin tarvitset:

korttipohjan
punaista maalia
mustan kynän tai tussin

Painele korttipohjaan punaisella maalilla sormella poron nenät, piirrä silmät ja sarvet. 
Kirjoita tervehdys ja lähetä/anna kaverille! 


Joko on kortit lähetetty vai jäikö taas viimetippaan? 
Vai laitatko tervehdyksen viestinä tai jätät laittamatta kokonaan?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...