lauantai 20. lokakuuta 2018

SYKSY - kuulumisia taas muuttuneesta arjesta
Taas pari kuukautta kulunut hiljaiseloa täällä blogin puolella. Ei tarkoituksella. Aikaa ei vain ole tuntunut olevan tarpeeksi, vaikka postausideoita luonnoksissa on kymmenkunta. Paljon ehtinyt tapahtuakin tässä välissä! Eilen oltiin matkalla Turkuun ottamaan startti syyslomalle, joten bussimatka oli hyvä käyttää vaikka blogia päivittäen.

Kesä ja alkusyksy meni melko tiiviisti töitä tehden. Sopimus oli määräaikainen ja sen päätyttyä olen nyt käynyt eri koulujen iltapäiväkerhoissa sijaistamassa. Tänäänkin menossa taas. Vaikka tykkäsin ja tykkään kotihoitotyöstä ja viikko sitten viimisen vuoron päätteksi mut saateltiin halausten kera menemään, niin tää sopii nyt meidän arkeen paremmin kun hyvin. Vaihtoehtoja oli perhepäivähoitajasta alkaen, mutta täysiaikaiseksi työttömäksi musta ei enää olisi ollut. Tuntuu, että meidän arki ja kesä on ollut niin hektistä, hyvä kun perässä on itse pysynyt. En koko kesänä ole nähnyt kunnolla ketään ystäviä tai muita läheisiä. Lapset saivat viettää aikaa isovanhempien kanssa ja siitä olen hyvin kiitollinen edelleen. Selkeästi se myös lähensi heitä, joka viikko kysellään mennäänkö taas Turkuun. Ja pian me mennään taas. Viime viiknloppuna mäkin näin mummoni sitten kevään.

Pojat tuntuu kasvavan kohisten. Hihat ja lahkeet jää lyhyeksi. Onnilta irtosi ensimmäinen hammas ja kolme muuta heiluu. Onnilla jatkuu puheterapia ja nyt opetellaan S. Sen jälkeen vuorossa R. Onni  ehti pari kuukautta olla uudessa päiväkodissa vuorohoidon tarpeen takia ja siinä on ollut omat haasteensa. Kavereita on saanut, mutta kaksi vuotta tuttua rutiinia tekee tehtävänsä. Onni alkoi taas öisin tulla meidän väliinkin. Muuten kyllä vaikutti viihtyvän ja tykkäsi viskaritehtävistä.Syksyn eteneminen on tuonut mukanaan muutoksia meidän arkeen. Olen nyt lokakuun alusta ollut ohjaajana iltapäiväkerhoissa. Aivan eri maailmassa, mutta tykkään! Saan toteuttaa luovaa puolta itsessäni ja askarrella lasten kanssa. Lasten jutut on mahtavia ja vaikka toki haastavia tilanteitakin on ollut vastassa, on niistäkin selvitty! Onni on päässyt takaisin meidän lähipäiväkotiin, siihen samaan jossa jo ehti kaksi vuotta olla. Ihan huippu juttu ja kaikki tuntuu, että just näin on hyvä. Arki jäsentyy kuitenkin nyt eri tavalla kuin vuorotyössä. Aamulla olen kotona ja lähetän E:n kouluun ja vien O:n päiväkotiin. Iltapäivällä tulen kotiin ja silti on ilta aikaa touhuta lasten kanssa yhdessä ennen iltapuuhia tai vaikka piipahtaa salilla. Jep, mulla on (taas) salikortti. Tällä kertaa on myös sisäinen into ja motivaatio käydä salilla. Myös se, että välillä saa kaverinkin mukaan on huippu juttu. Ihana päästä purkamaan tuntoja vähän huonommankin päivän jälkeen ja mennä kotiin paremmalla tuulella!

Eli meille kuuluu aikas hyvää! Mitä sulle kuuluu?


Ulla

2 kommenttia:

  1. Teidän arki kuulostaa kivan tasaiselta ja mukavalta, vaihto vuorotyöstä päivävuoroon helpotti varmasti. Kaikki ne vuorohoidon säätämiset, kuka hakee, kuka vie ja mihin aikaan jne jne. on nyt historiaa.

    Meillä menee hyvin, samaa vanhaa arkea, mutta tykkään siitä. Syysloma loppui juuri ja maanantaina alkaa taas koulu.

    VastaaPoista
  2. Olipa kiva lukea kuulumisia. Mukava, että arki rullaa. Minä olen miettinyt palaamista sairaanhoitajaksi. Sehän tarkoittaisi vuorotyötä. Pikkasen hirvittää. Kaikki tuntuvat olevan onnellisia päästessään vuorotyöstä pois...
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...