tiistai 29. toukokuuta 2018

Opiskelijasta työntekijäksi ja erilaiset kesäkuviot


Skool kiitettävästi suoritetuille lähihoitajan opinnoille!

Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu. 


Opiskelukuulumiset


Tuleva kesä tuntui alkuvuodesta pelottavalta. Niin pelottavalta, että sen ajatteleminen sai aikaan paniikkikohtauksia ja suurta ahdistusta. Pakolliset osiot tuli rutisteltua loppuun ja alkoi viimeinen teoriaosuus vanhusten kotihoidosta. Otin päivän kerrallaan ja pikkuhiljaa suurin painolasti alkoi nousta harteilta. Kotihoidon työssäoppiminen alkoi syntymäpäivänäni, 19. maaliskuuta. Jännitin ja ekana päivänä pyörästä irtosi ketjut ja myöhästyin vähän. Alkuun ajattelin, ettei kotihoito kyllä ole minua varten. 
Kunnes sitten viikkojen kuluessa, ajatusmaailmani muuttui. Mietin mielessäni, että kyllähän mä selviäisin itseksenikin. Edelleen tuleva kesä tuntui ajatuksena hieman ahdistavalta. Ajatus kesätyöstä osastolla, jossa en ollut käynyt aikoihin, kolmivuorotyö, Onnin päiväkodin vaihtaminen ja etenkin se, että jos aloittaisin siellä vasta kesäkuussa, mulla ei olisi kesäkuussa tuloja. Tästä tuli puhetta eräällä ruokatauolla, kun yksi työkaveri mietti omia hankalia kuvioitaan kesäksi. Ohjaajani tarttui sanoihini heti ja sanoi ääneen sen mitä itsekin olin jo miettinyt. Jos tekisin työssäoppimisen palkallisena loppuun. Lähdettiin iltapäivän kierrolle ja ohjaaja yritti soittaa pomolle. Meidän onneksi esimies olikin taukotuvalla vastassa. Ohjaaja esitti asian, esimies kysyi häneltä ja minulta pärjäänkö, sitten lyötiin kättä päälle. Samalla esimies kysyi, että kai sitten jatkan kesänkin, ainakin lokakuun loppuun asti, vastasin että tottakai. Listasin kotona vielä osaston ja kotihoidon plussat ja miinukset.
Kotihoito voitti, kirkkaasti.
Seuraavana päivänä ilmoitin osastolle, että mulle tarjottiin pidempää sopimusta. Tiesin, että luokkakaverini on siellä nyt vuorostaan työssäoppimassa ja toivoin, että paikkaa tarjottaisiin hänelle. Toukokuisena koulupäivänä sain tietää, että paikkaa oli tarjottu hänelle ja hän jää sinne kesätöihin! Kaikki meni siis paremmin kuin hyvin. Kaikki mistä olin kantanut huolta koko kevään, järjestyi yhtenä päivänä! Kiitin ja kiitän edelleen jotakin suurempaa voimaa, että järjesti asiani näin hyvin. Silti suhtaudun pienellä varauksella, vaikka olenkin hehkuttanut onneani. Pieni epäilys takaraivossa, mitä jos kaikki romahtaakin.
Loppuarviointikin ehti olla tasan kaksiviikkoa sitten. Sain todella hyvää palautetta ohjaajaltani ja alkaa ihan tuntua, että olen todella ammattilainen. Kiitettävän tästäkin jaksosta sain! 


Kesäjärjestelyt


Edelleen Onnin ja Einon kesäkuviot olivat epävarmoja. Olin jo hakenut Onnille siirtoa vuoropäiväkotiin kesäkuusta alkaen. Nyt ei olisi yövuoroja, mutta illat olisivat pitkiä ekaluokkalaiselle yksin, hoitaisiko mummu illat poikia, kaikenlaisia mietintöjä. Äiti oli jo hiukan miettinyt omia kesälomiaan. Huhtikuussa oli isovanhempien päivä Onnin päiväkodilla ja sen jälkeen äitini kysyi, koska Antti pitää neljän viikon lomansa, että hän pitäisi oman lomansa kahdessa erässä alkukesästä ja loppukesästä. Onni saisi aloittaa uudessa päiväkodissa syksyllä ja kesän vain lomailla. Olen tästä äärimmäisen kiitollinen. En tiedä kuinka osoittaisin sen.
Tuntuu vähän oudolta ajatella, että itse täällä vaan painaisi duunia ja lapset ovat muualla. Mutta toisaalta huojentavaa. Ei tarvitse stressata kuljetuksista ja muista. Toki niitä syksynkin kuvioita jo miettii, että kuinka sitten toimitaan mutta yritän kuitenkin elää päivän kerrallaan. Mutta ihanaa, että lapset saavat nauttia kesästä ja kesälomasta. Pojat jo odottavat tulevaa kesää innoissaan!


Nyt olen huhtikuun lopusta asti tehnyt töitä ja perjantaina haen koululta tutkintotodistuksen! Opiskelut suoritettu, mulla on ammatti ja saan ainakin kesän yli tehdä työtä, jolla on merkitys paikassa, jossa viihdyn. Asioilla on tapana järjestyä, aina.

Miten teillä on järjestetty kesä koululaisen kanssa?
Onko teidän lapsi/lapset viettäneet osan kesästä isovanhempien luona?

Aurinkoisia päivä kaikille!


5 kommenttia:

 1. Näinhän se menee, että kyllä ne asiat sitten lopulta järjestyvät parhain päin :)

  VastaaPoista
 2. Meillä kesä menee tietysti mun kanssa, mutta eiköhän sitä isovanhemmillekin haluta kuitenkin 😊

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että työkuviot järjestyivät noin hyvin. 😊 Mä hoidan kotona lapsia, joten hyvä puoli on se, ettei tytön tarvitse mennä minnekään.

  VastaaPoista
 4. Onnea hienosti suoritetuista opinnoista! Mahtavaa, että isovanhemmat voivat auttaa!
  Minä hoidan lapsia kotona, joten kohta on taas talo täynnä lapsia. Omilla koululaisilla on alkuun erilaisia leirejä ja futiskoulua, joten eka lomaviikko on "pehmeä lasku" lomailuun meille kaikille. Siis, että lapset lomailee ja minä teen töitä. Ei aina ihan helppo yhdistelmä...

  VastaaPoista
 5. Upeaa, että kaikki ratkesi hyvin ja onnea valmistumisesta :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...