perjantai 23. maaliskuuta 2018

Nurkan takana odottaa kevät

Ensimmäinen kuukausi keväästä on jo lopuillaan. Keväästä, joka odottaa nurkan takana niitä kauniita päiviä, jolloin taivas heijastuu lätäköistä, räystäät tiputtavat vettä ränneihin, aurinko häikäisee koska unohdit aurinko lasit kotiin, jostain pyrähtää västäräkki ja lokit kirkuvat.
Nyt kun on maaliskuu, jotenkin alitajuisesti sitä alkaa jo odottaa kevään puhkeamista.  Välillä käy mittarikin jo plussan puolella joinain päivinä, toisina taas pysyttelee pakkasella. Tiellä on paljaita läikkiä, joista asfaltti paistaa, lumi muuttunut jääksi ja loskaksi. Kengän pohjat ovat täynnä irtokiviä, jotka tarttuvat kadulta.  Päivät ovat yhä pidempiä ja pidempiä. Rairuohot ja tomaatin siemenet on kylvetty. Tulppaanit ja viherkasvit löytävät paikkansa kotoa. Muutenkin kodin ilmettä haluaa muuttaa lisääntyvän valon myötä valoisammaksi. Omakin olemus kaipaa virkistystä ja niinpä vaalensin hiuksianikin. Keväällä jo ennen luonnon heräämistä tuntuu, että itse herään horroksesta. Tänä viikonloppuna kelloja taas siirretään tunnilla eteenpäin, kohti kesää.

Odotatko jo kevättä?
Onko kevät sullekin uusi alku vai iskeekö kevätmasennus?6 kommenttia:

 1. Vaikka rakastan oikein kunnon lumitalvia, en voi väittää, etteikö kevättä olisi jo vähän ikävä. Eniten kaipaan muuttolintuja! Puutarhahommiinkin olisi kiva päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ensimmäiset peipon laulut ja kurki- ja joutsenaurat! Kyllä ne pian palaavat ♥️

   Poista
 2. Kevätaurinko kummasti piristää ja tuo mulle lisää jaksamista :)

  Odotan innolla kevättä/kesää. Linnut jo laulavat ihanasti ja lumetkin on melko hyvin sulaneet. Tänään näin jopa kaverin facebook-sivulla sinivuokon, joka maasta nousemassa.

  Ihanaa kevään odotusta!

  http://kotonajakaupungilla.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Kyllä minua tämä Kevätaurinko piristää ja kevät tuntuu joka kerta uudelta alulta. Keväässä on mun mielestä jotain toiveikasta ja piristävää, joka kerta on yhtä ihana huomata kuinka luonto alkaa heräilemään hiljalleen eloon. Sitä jotenkin itse heräilee siinä mukana :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...