keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Loma, jonka loppumista en toivonut
Meidän loma


Viime vuonna hiihtolomamme olivat eriaikaan kuten edellisvuonnakin. Mutta tänä vuonna lomailtiin yhdessä. Loma alkoi omalla kuumeellani ja äitini haki pojat viikonlopuksi Turkuun. Pojat saivat nauttia ulkoilusta ja yhdessäolosta isovanhempien ja enonsa kanssa! Minä itse sain levätä kuumetautini pois ja palautua alkuvuoden hässäkästä rauhassa. Sunnuntaina A:nkin loma alkoi ja lähdimme myöhäisiltapäivällä ajelemaan kohti Turkua.
Maanantaina kävimme ensin mummoa tapaamassa. Syötiin lounaaksi pitsaa ja vaihdettiin tottakai kuulumisia. Mummolta lähdettiin iltapäivällä käymään Tiian luona. Pojat pääsivät leikkimään yhdessä ja kyllä sitä olikin odotettu jo siitä asti kun kerroin, että mennään Topin luokse. Aluksi lapset leikkivät pihalla. Heillä oli siellä upea lumilinna rakennettuna. Onni innostui pelaamaan A:n kanssa jääkiekkoa (ilman luistimia). Sitten siirryttiin sisälle, juotiin kahvit ja juteltiin. Eino jäi heille yökylään. Onnin kanssa me suunnattiin mammalaan. Niin ihanaa, että meidän esikoiset ovat niin hyviä kavereita. Vaikka välimatkaakin on niin aina puolin ja toisin tapaamisia odotetaan innolla.
Tiistaina oli tarkoitus alunperin lähteä kotiin, mutta päätettiinkin jäädä vielä ja lähteä keskiviikkoaamupäivällä. Pojat innostuivat pihakiekosta siinä määrin, että käytiin alennusmyynnistä hakemassa pojille uudet mailat sekä kiekon ja niin kulutettiin kolmatta tuntia mammalan pihalla auringossa kiekkoa pelaten!
Kotonakin loma jatkui mukavasti. A kävi poikien kanssa luistelemassa, kotona pelailtiin muistipelejä ja mulla olikin sitte torstai-illasta sunnuntaiaamupäivään tilauskakun valmistamista. Tottakai lapset nahistelivatkin, mutta ulkoilulla ja leikeissä aikuisen mukanaololla on ainakin meidän poikiin positiivinen vaikutus. 
Vaikka lopulta meidän loma oli aivan tavallinen, niin se tuntui silti lomalta! Juuri sellaista kiireetöntä ja mukavaa yhdessäoloa, mitä olin kaivannutkin.

- - -

Lomasta on jo aikaa pari viikkoa, mutta muutaman ajatuksen halusin vielä jakaa. Tiia kirjoitti blogissaan postauksen herättelemään vanhempia, jotka somessa valittavat lomasta heti alkuunsa.
Minua Tiia ainakin onnistui herättelemään. Huomasin nimittäin, etten itse juurikaan ole valittanut, en edes mielessäni koko loman aikana. 

On ollut aika, jolloin olen toivonut loman jo loppuvan. 

Olen toivonut A:n palaavan jo takaisin töihin, lasten lopettavan tappelun ja pääseväni itse jonnekin kauas pois kodin kurjuudesta (en silloin ollut vielä opiskelemassa).  Kirjoittanut ystävälle, että jos nuo eivät kohta mene päiväunille niin myyn ne mustalaisille tai muuta yhtä "järkevää". Olin tuolloin masentunut enkä osannut nauttia oikein mistään. A:n kotona oleminen lisäsi syyllistä oloa jaksamattomuudesta. Tottakai yritin nauttia ja nautinkin niistä hetkistä, kun oltiin vaikka poissa kotoa puistossa tai muualla. Kotona vain ahdisti. 
On yhtä monia elämäntilanteita kuin perheitäkin. Jokaisella hetkiä, jolloin ärsyttää ja valituttaa. 
Ja tottakai saa valittaa ja jokainen välillä valittaa, mutta herätä pitäisi, jos valittamisen aiheita on enemmän kuin ilonaiheita ja miettiä miksi näin on. Jos joku valittamisesta mainitsee tai antaa vinkin miten hoitaa tilanne, kannattaa se ottaa vastaan eikä vetää hernepalkoja nokkaan. On hyvä pohtia miten aikansa ja energiansa käyttää. Aika moneenkin asiaan löytyy ratkaisu, kun vähän miettii. Vesisadetta tai pakkasia nyt ei noin vain saa loppumaan, vaikka säätilatkin ovat varustelukysymys. Lasten kanssa kyllä saa luovuutta käyttää ja pistää aivonystyrät surraamaan, etenkin jos on päivä jolloin mikään ehdotus ei kelpaa! 

"Anna minulle tyyneyttä hyväksyä ne asiatjoita en voi muuttaa, rohkeutta muuttaa niitä asioita, joita voin, 
ja viisautta erottaa nämä toisistaan."

Miten teidän loma meni? 
Kasvoiko harmaita hiuksia vai onnistuitko nauttimaan?


ps. Muista osallistua arvontaan aiemmassa postauksessani, täällä

7 kommenttia:

 1. Teidän loma kuulostaa juuri oikeanlaiselta, rennolta ilman suurempaa stressiä. Silloin tulee rentouduttua oikeasti. Meidän loma myös oli ihana :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa rentoa meininkiä -se on loma!
  Tuo kakku on muuten aivan ihana.

  VastaaPoista
 3. Niinpä!
  Ja kiitos, onnistui kivasti ja oli kiva päästä vihdoin tekemään tollanen yksisarviskakku! 😊

  VastaaPoista
 4. Joskus käy niin, että huokaisee helpotuksesta kun arki alkaa. Kaukomatkoilta en ole ikinä tullut suosiolla kotiin, ne on aina liian lyhyitä!!

  VastaaPoista
 5. Ihana kuulla, että teilläkin oli kiva loma!

  Musta lomat on ihan parhautta, ne vaan loppuu aivan liian nopeasti! Minulla ei ole lomia mitenkään liikaa, muistan ikuisesti, kun ipana sanoi kerran, että on kivaa kun olin sairauslomalla, niin ehtii tehdä juttuja yhdessä. Se kertoo kiireisestä arjesta paljon. Ja onhan se kova juttu, että viihtyy oman perheensä kanssa lomilla(kin 24/7) - ei ole mikään itsestäänselvyys kaikille.

  Kivaa tiistaita! <3

  VastaaPoista
 6. Sää on todellakin vain varustelukysymys. Lapsille sekä aikuisille löytyy Suomessa ulkovaatteita säähän kuin säähän. Lapset sitä paitsi nauttivat talvella lumesta ja syksyllä lätäköistä. Pitäisi ottaa heistä mallia ja ottaa ilo irti joka säästä!

  VastaaPoista
 7. Ihanan rentoa lomaa ! Sitä itsekkin kaipaisin ❤️

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...