torstai 1. maaliskuuta 2018

BOOSTIA KOTITREENIIN + arvonta

*Yhteistyössä Kidspot ja Suomen Voimistelutuote
Kun rämpii ruuhkavuosissa koulun, päiväkodin ja kodin väliä tuntuu, ettei aikaa ja jaksamista löydy kodin ulkopuolisille harrastuksille. Olen mukavuuden haluinen ja jos pelkästään salikäyntiä varten täytyy istua alas, käydä läpi omat ja miehen vuorot, loppuu kiinnostus ja kärsivällisyys. Olen myös spontaani ja joskus kun ei ole mahdollisuutta lähteä, tekisikin mieli vetää kunnon treenit.
Joogasta on tullut todella tärkeää, kuin myös nyt alkuvuonna alotetuista juoksulenkeistä. Useammin tulee valittua se raivolenkki ketutukseen kuin karkit, hyvä minä! En siis ole millään kuntokuurilla tai sellaisella, vaan pikkuhiljaa totutan itseäni uudenlaiseen elämään, jossa nautinnon tuo liikunta. Kun eteen tuli mahdollisuus tehdä yhteistyötä Suomen Voimistelutuotteen kanssa, tartuin tilaisuuteen. Monessa lapsiperheessä olen nähnyt voimistelurenkaat ja/tai puolapuut lasten temppuiluun ja liikkumiseen. Vaan meille ne tulivat nyt ihan lähtökohtaisesti lisäämään boostia mun kotitreeniin ja lisäämään liikuntaa, lähinnä lihaskuntoa, mun elämään. Tottakai meilläkin lapset näistä innostuivat ja mielellään ohimennen roikkuvat ja etenkin keinuvat renkaissa.

Meille siis saapuivat leuanvetotanko ja voimistelurenkaat.  Renkaat ovat aikuisten kokoa (Olympia standardi) ja puiset. Ne istuvat hyvin meidän kaikkien käsiin, myös lasten. Tilatessa voi valita renkaan koon lisäksi hihnan värin ja pituuden. Meille tuli valkoiset 120kg painorajan hihnat. Saatavilla on 120kg painorajassa mustat tai valkoiset hihnat ja 300kg painorajassa musta, valkoinen sekä vaaleanpunainen. Pituusvaihtoehdot ovat 250cm tai 400cm, joten käyvät hyvin korkeaankin tilaan. Voimistelurenkaat voi kiinnittää joko leuanvetotankoon tai niille voi tilata kattokannakkeet, jotka nimensä mukaan kiinnitetään kattoon. Meillä renkaat roikkuu tangossa, siitä ne on helppo siirtää tarvittaessa sivuun, sillä tangonkin saa irti helposti. Siitä myös renkaat saa napattua mukaan vaikka lenkkipolulle tai leikkipuistoon, jolloin treenin voikin suorittaa raittiissa ulkoilmassa. Hihnojen säätäminen on helppoa pikalukon ansiosta.
Koko Suomen Voimistelutuotteen tuotanto on kotimaista tekoa ja hihnoilla on ainoana Suomessa ökö-tex 100-standard sertifikaatti, joten ne eivät sisällä mitään myrkkyjä. 

Kotitreeni


Saatuani tuotteet, aloin googlailla ohjeita aloittelijalle sopiviin liikkeisiin ja yllättävän paljon ohjeita löytyikin. Youtubesta löytyy perusteellisesti liikkeet selittäviä videoita ja Vastuskuminauhan sivuilta löytyi 18 erilaista liikettä rengasjumppaan, joilla saa kattavan treenin tehtyä. Heillä on selkeät kuvat sekä vaihtoehdot haastavaan ja kevyempään liikkevariaatioon.
Perustreeni terveysliikkujalle muodostuu  2-4 liikeestä, joita tehdään 6-12 toistoa ja 3-5 kierrosta. Valitsemalla eri liikkeitä, treenaaminen pysyy monipuolisena.
Suomen Voimistelutuote myös tarjoaa kaikkiin tilauksiin kaupanpäälle monipuolisen treeniohjelman aikuisille ja lasten temppukouluvideon.
Treeniajat mulla painottuvat lähinnä iltaan, kun pojat ovat nukkumassa ja saa vaan olla itsekseen.
Alla muutama tehokas liike.
Leuanveto
Hauiskääntö

Kehonpainosoutu
Voimistelurenkailla tehtävät treenit perustuvat kehonpainoon. Mitä lyhyemmillä hihnoilla eli pystymmässä asennossa liikkeet tekee, sitä kevyemmiltä ne tuntuvat. Itse olen aloittanut aika pystyasennossa, mutta eiköhän sitä pian pysty siirtymään matalammalle. Tottakai sitä piti yrittää, mutta kyllä painovoima takamuksen maahan veti aika lujasti takaisin näillä käsivoimilla, tai no, näillä käsillä.
Ja melko käsipainotteista tuo harjoittelu näillä on. Tuen erilaisiin kyykkyihin näistä saa ja silloinkin pitää muistaa tehdä työ jaloilla ja ottaa renkaista vain tarvittava tuki, jotta tasapaino säilyy. 
Käsivoimin tehtävissä liikkeissä on tärkeää pitää korsetti tiukkana, tehdä työ käsillä sekä hengittää. Hartiat pysyvät alhaalla, selkä suorana ja pää rennosti selkärangan jatkeena.

Roikkumistakin on hyvä harjoitella. Opin liikkeisiin tutustuessani, että roikkua voi passiivisesti ja aktiivisesti. Aktiivinen roikkuminen tarkoittaa, että nostaa itseään suorilla käsillä ylöspäin, vetämällä lapoja alaspäin. Tämä liike vahvistaa olkapäiden sekä lavan seutua ja se toimii lähtökohtana leuanvedolle. Passiivinen roikkuminen taas on ihan vain roikkumista käsien varassa. Roikkuessa pystyy myös harjoittamaan vatsalihaksia sekä muita lihasryhmiä erilaisilla, pienilläkin asennon muutoksilla. Roikkuminen vahvistaa myös puristusvoimaa ja parantaa ryhtiä.

Tärkeää tässäkin treenissä, kuten muussakin liikunnassa, on kuunnella omaa kehoaan ja sen tuntemuksia. Jos jokin liike tuntuu epämiellyttävältä, aiheuttaa kipua tai pistelyä, lopeta liike. Muista myös, että rauhalliset, hallitut ja oikein tehdyt liikkeet ovat tärkeämpiä kuin toistojen määrä. Repimällä miten sattuu voi saada aikaan pahaakin vahinkoa pitemmän päälle, kun lihakset ja jänteet liikkuvat väärissä asennoissa.
Treenin jälkeen on hyvä muistaa venytellä. Itse venyttelen kädet ja teen palauttavia jooga-asanoita sekä käyn lämpimässä suihkussa. 

Teetkö sä lihastreeniä kotona vai lähdetkö salille?

Arvonta 


Saan järjestää teille lukijoille arvonnan, jonka voittaja saa valita Suomen voimistelutuotteelta palkinnoksi joko puiset voimistelurenkaat aikuisten koossa TAI leuanvetotangon

*Osallistumisaika alkaa torstaima 1.3. ja päättyy sunnuntaina 11.3.2018 klo 23:59

*Arvonta suoritetaan maanantaina 12.3.2018. 

*Osallistuminen

- jätä kommentti, jossa vastaat kysymykseen ja kerrot kumman palkinnon valitset.
Mikäli valintasi on leuanvetotanko, ilmoita myös oviaukon leveys kommentissa.
Jätä sähköpostiosoitteesi yhteydenottoa varten

- yhden lisäarvan saat, jos seuraat bloggerin kautta, Facebookissa tai Instagramissa, kerro kommentissa jos osallistut kahdella arvalla

Arpaonnea kaikille!


46 kommenttia:

 1. Oi vitsi, nuo renkaat olisi ihan mahtavat, olisi tarkoitus saada itseä ja koko perhettä aktivoitua liikkua sisälläkin. Käyn salilla tekemässä lihaskuntoa, mutta valitettavan harvoin tulee mentyä... :/ t: Ansku
  ansku_66@hotmail.com

  VastaaPoista
 2. Tällä hetkellä en tee kumpaakaan, raskausvaivojen takia pienet kävelylenkit onnistuu tällä hetkellä. Mutta eiköhän kesällä pääse taas kunnolla vauhtiin. :)

  Jos voitto osuu kohdalle, valitsen voimistelurenkaat.

  petra_salmi@hotmail.fi

  VastaaPoista
 3. Voimistelurengaat olisivat ihanat.
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 4. Kuntoiluhaave jatkuvasti päällä. Jospa kotitreeni sais taas innostuksen kipinän iskettyä. Vain hyötyliikunta on tän hetken kuntoilumuoto. Voimistelurenkaat olisikin kiva palkinto. miitu_80@luukku.com

  VastaaPoista
 5. Lihastreeniä teen kotona...liian harvoin.. Salille tarttis raahautua. Renkaat olis tosi kiinnostavat kotona koittaa. :) tiiakest a gmail.com

  VastaaPoista
 6. Voimistelurenkaat tulisivat tarpeeseen lapsiperheessämme 😍 kahdella mukana (instagram) rannekaroliina@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Voimistelurenkaat :)
  Naurajatar@suomi24.fi

  VastaaPoista
 8. Renkaat :)
  paulaannikahalonen@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Renkaat kelpais erittäin mielellään! :) just oon alottamassa taas treenaamista kotona.. Ja nuo varmasti antais taas treeni intoa :D lostandlonely11@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Tähän uuteen elämäntyyliin sopis leuanvetotanko.90cm. Ja totta kai seuraan instassa ja Twitterissä.

  sweetengland@live.co.uk

  VastaaPoista
 11. Renkaat olisivat kerrassaan loistavat! Saisikohan näillä yläselän kipuja vähennettyä?
  Sivonnii@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Renkaat. Kauniit! Seuraan instassa ja fbssä!

  Oonjustiina@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Renkaat 2 arvalla mukana!!
  mircamaria@luukku.com

  VastaaPoista
 14. Kahdella arvalla mukana ja renkaat haluaisin! ��

  kookos2000@hotmail.com

  VastaaPoista
 15. Kaksi arpaa, seuraan Instassa.:) Puinen leuanvetotanko olisi toiveissa. Oven leveyttä en pääse juuri nyt mittaamaan, veikkaisin n 90cm. emilia_ho@hotmail.com

  VastaaPoista
 16. Treenaan mieluiten kotona, koska salille on pitkä matka. Tanko olisi enemmän mieleen! Olen yhdellä mukana.
  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Kotitreenit niin saa rauhassa tehdä, eikä salille kyllä koskaan ehdi. Renkaat! :) Yhdellä mukana. heidi.halminen@suomi24.fi

  VastaaPoista
 18. peikkopaprika @ gmail.com ja seuraan instassa kans :) renkaat olis kiva lisä meidän akrobatiahommiin kotosalla!

  VastaaPoista
 19. Teen mieluummin kehonpainolla kotona liikkeitä. valitsisin renkaat! Kaksi arpaa, seuraan instassa :)
  ida.pasanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 20. Renkaat olisivat valintani. Mukana kahdella arvalla :)
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 21. Kahdella mukana, renkaat. :)

  hippohiiri at gmail.com

  VastaaPoista
 22. Olen haaveillut noista voimistelurenkaista jo pidemmän aikaa, olisipa mainiota voittaa ne!

  T. annukka.kemppainen91@luukku.com

  VastaaPoista
 23. Näihim törmää koko ajan. Renkaat!
  Instaseuraaja.

  Maire
  Hullutellen(a)gmail.com

  VastaaPoista
 24. Valintani on puiset renkaat! Kahdella arvalla mukana.

  marru1@hotmail.com

  VastaaPoista
 25. 2 arvalla mukana. Voimistelurenkaat ottaisin :)
  ellaannikai@gmail.com

  VastaaPoista
 26. 2 arvalla mukana. Renkaat tulis tarpeeseen 😊
  Maria.koskenmaa@hotmail.com

  VastaaPoista
 27. 2 arvalla mukana :)

  Leuanvetotanko olisi oma valinta :))

  liina.mamma(a)gmail.com

  VastaaPoista
 28. Renkaat olisivat upeat ja lapsetkin tykkäisivät :)
  2 arvalla mukana (seuraan fb:n puolella)
  anu.pietilanaho[at]gmail.com

  VastaaPoista
 29. Kotona yleensä tulee treenailtua.
  Renkaat olisi valintani.
  Bloggerlukijana mukaan kahdella arvalla.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 30. Renkaat sopisi meille mainiosti! 2 arpaa, koska seuraan instagramissa, waapukkainen on nimimerkki :)

  mammaseuraa(at)gmail.com

  VastaaPoista
 31. Voimistelurenkaat olisi superjuttu!

  tammilehto.katriina@gmail.com

  VastaaPoista
 32. Renkaista olisi paljon iloa ja hyötyä koko perheelle!
  marja-anneli@luukku.com

  VastaaPoista
 33. Renkaat olisi valintani ja kotona enimmäkseen treenailen. Yhdellä arvalla mukaan.Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 34. Renkaat olisi todella mukava voittaa :-)

  VastaaPoista
 35. Voimistelurenkaat, niistä olen unelmoinut ��. Tilanne täällä aika samanlainen, eli oman liikunta-ajan järjestäminen vaatii miehen ja minun kalentereiden syynäämistä - i feel you. Tällä hetkellä yritän saada pari sali kertaa /vko kasaan, mutta välillä se on hieman haastavaa - nämä auttaisi kun saisi tehtyä treeniä helposti kotona :)

  emma.rantoila@gmail.com ja kahdella arvalla mukana.

  VastaaPoista
 36. Leuanvetotanko olis tarpeen (80cm). Kahdella arvalla mukana.
  Katja.salonen(at)luukku.com

  VastaaPoista
 37. Nuo renkaat tulisi tarpeeseen. Neljän pienen lapsen kanssa ei kauheasti jää aikaa omille harrastuksille. Näitä renkaita olen miettinyt pitkään, näistä olisi iloa koko porukalle! :)

  VastaaPoista
 38. Voimistelurenkaista tykkäisi koko perhe!😍
  janette.mertanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 39. Tuota leuanvetotankoa oon ihaillut. Oviaukon koko 90cm. jaasan13 (at) gmail.com

  VastaaPoista
 40. Yritän tehdä treeniä kotona, kun salille en pääse. Leuanvetotanko (90cm) olisi todella mieluinen koko perheelle . :)


  hemitys@gmail.com

  VastaaPoista
 41. Voimistelurenkaat :) 2 arvalla mukana
  Jessu881@hotmail.com

  VastaaPoista
 42. Voimistelurenkaat voke1@luukku.com

  VastaaPoista
 43. Renkaita voisi kokeilla, kahdella mukana :)t. Johanna
  mutter at suomi24.fi

  VastaaPoista
 44. Voimistelurenkaat :)
  Ja seuraan fb:ssä :)

  VastaaPoista
 45. Voimistelurenkaat on meidän valinta ja mukana kahdella arvalla, kun alan seurata blogiasi Facebookissa 🌞👍 jbpaju(at)utu.fi

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...