perjantai 1. joulukuuta 2017

ODOTUKSEN TAIKAA - joulukuusi ja tonttuovi


Joulukuun ensimmäinen päivä on ollut täynnä jännitystä ja joulun odotuksen taikaa. 
Kävimme Onnin kanssa Puuvillassa, hoidin joulupukin tehtäviä sekä tein muutaman kynttilähankinnan, ostin vähän tarroja ja lahjapaperia. Päätettiin myös Onnin kanssa, että tänään kasataan kuusi.
Päätin jo aikaisemmin syksyllä, että kuusemme koristellaan Suomi 100- juhlavuoden mukaisesti. Kuusemme on valkoinen tekokuusi, joten sininen nauha, liput ja hopeiset pallot tekevät kuusesta juhlavan ja teemaan sopivan. En yleensä ole mikään teemaihminen, mutta jotenkin suomalaisuus ja Suomen itsenäisyyden juhlavuosi sekä valkoinen kuusemme inspiroivat. Muistan, että olin koulussa ja silloin tuli ensimmäistä kertaa puhe joulusta kun tämä ahaa-elämys iski tajuntaani! :D
Tänään meille ilmestyi myös tonttuovi. Meillä on aiemminkin tontun ovi ollut, viime vuonna taisi joulunodotus käydä ilmankin.
Pojat olivat leikeissään kun kutsuin heidät olohuoneeseen ja vihjailin mitä meille olisi ilmestynyt. Eino tajusi melkein heti, mistä oli kysymys ja alkoi tutkia lattianrajaa. Pian hän oven huomasikin.
Äkkiä pojat hyökkäsivät sitä kuiskien tutkimaan. Eino pisti sormensa yhteen jalanjäljistä ja nuolaisi, "Äiti tää on kaakaota!! Se on käyny kaakaopussissa. "
Ja kas, kaakaopussi olikin kumossa keittiössä! Ajateltiin, että tonttu on sitä varmaan lainannut leivontaan.
Ihan mieletöntä nähdä mikä vaikutus tuolla on poikiin. Ja miten saa ajatukset ja mielikuvituksen lentämään! Miten äänet muuttuvat kuiskauksiksi ja silmät tuikkivat jännityksestä. Nyt tonttu on kirjoittanut pojille kirjeen ja aamulla heille selviää tontun nimi!

Joko teillä valmistellaan ja odotetaan joulua? Tai onko teille ilmestynyt tontun ovi?


1 kommentti:

  1. Ihana tonttuovi ja niin ihana "tarina" sen ympärillä <3 Meillä on pahvinen tonttuovi, ei kyllä vedä vertoja aidolle, ehkä jonain vuonna askartelemme oman, aidon tonttuoven. Ellei tonttu tuo sitä tullessaan ;)

    Hyvää itsenäisyyspäivää ja joulunodotuksen iloa! ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...