keskiviikko 6. joulukuuta 2017

KOHTI JOULUA - itsenäisyyspäivä #suomi100 #kiitos"Tervetuloa seuraamaan Kaksplussan blogiverkoston omaa joulukalenteria. Päivittäin eri bloggaajat julkaisevat jouluaiheisia postauksia, joiden matkassa pääset fiilistelemään joulun tunnelmaa aina aattoon asti. Laita tonttulakki päähän, ota kuppi kuumaa glögiä ja inspiroidu jouluvalmisteluista yhdessä lapsen kanssa, löydä ideoita itsetehtyihin lahjoihin tai testaa jouluherkkujen reseptejä."
Instassa joulukalenterin löydät hastagilla #kakspluskohtijoulua.

Itsenäisyyspäivä on itselläni aina ollut hyvin oleellinen osa joulunodotusta. Sitä varten on aina kerhoissa ja ala-asteella askarreltu sekä kotona itsenäisyyspäivänä poltettu sini-valkoisia kynttilöitä, syöty juhlallisesti ja illalla tietenkin katsottu linnanjuhlat. Itsenäisyyspäivän jälkeen jouluvalmistelut lähtevät tosissaan käyntiin ja joulunodotus todenteolla alkaa! Tänä vuonna itsenäisyyspäivän merkitys on korostunut entisestään.

Tänä vuonna itsenäisyyspäivä valkeni aurinkoisena ja lumivalkoisena. Eilen satanut lumi pysyi maassa. Pikkupakkanen kipristeli nenänpäätä kun kävimme laskemassa kynttilät haudoille. Kaksi niistä sodassa parikymppisinä miehinä kaatuneiden haudoille.
On  kulunut 100 vuotta siitä, kun Suomi sai itsenäisyyden. Juhlavuosi. Se on näkynyt pitkin vuotta niin kauppojen hyllyillä kuin muussakin toiminnassa. Sen mukaan on teemoitettu mm. kevään top-paikassa askartelut juhannukseksi. Tässä syksyllä juhlan lähetessä, tämän hetken top-paikassa on askarreltu lippuja ja sinisiä sekä valkoisia lumihiutaleita.
Nyt juhlan alla on eri kaupungeissa mm. sini-valkoisin valoin valaistu eri kohteita. Porissa mm. SAMKn uuden rakennuksen ikkunat oli valaistu siniristilipuksi ja poliisiasema sekä vesitorni oli valaistu siniseksi. Turussa oli myös valaistuksia käytetty. Saana-tunturista näin upean kuvan, jossa tunturi oli valaistu siniseksi ja taivalla loisti revontulivana. Jopa ulkomailla on huomioitu Suomen itsenäisyyden juhlavuosi ja eri kohteita on valaistu juhlan kunniaksi.

Itsenäisyys ja kansanvapaus eivät vielä tänäkään päivänä ole itsestäänselviä asioita joka maailman kolkassa. Saamme olla kiitollisia, että elämme maassa, jossa voimme itse vaikuttaa tulevaisuuteemme ja siihen, miten elämämme elämme. Itselleni tosiaan jo syksyllä oli selvää, että valkoinen kuusemme koristellaan Suomi 100 -teeman mukaan. Sinistä nauhaa, lippuja, hopeita palloja. Itsenäisyyspäivää varten ostin uudet sini-valkoiset antiikkikynttilät sekä askartelemalla lippunauhan kuuseen. Lippunauha oli helppo tehdä. Muutama suikale kopiopaperia, piirsin ristin ja pojat saivat sen sitten värittää. 

Nyt itsenäisyyspäivä on jo kääntynyt iltaan. 
Pian kaivan villasukat ja kaivaudun sohvan nurkkaan katselemaan linnanjuhlia. 
Miten te olette valmistautuneet ja viettäneet itsenäisyyspäivää? Eilinen Kohti joulua -postaus löytyy Mrs Eriksson's Room-blogista ja huomisen luukun avaa Tiia Lasten tapaan-blogissaan!

4 kommenttia:

 1. Nyt malttamatonkin pääsi lukemaan vihdoin ja viimein, miltä teidän itsenäisyyspäivän vietto näyttää! Todella kaunis kuusi, tykkään sinivalkoisesta teemasta ja siitä, että se ajatus on kytenyt sinulla syksystä asti. Mukavaa itsenäisyyspäiväniltaa uudestaan! Ja anteeksi sekoiluni! T. eräs ruuhkavuosiaivo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois varmasti voinut mullekin käydä. :D ihme, että ylipäätään muistin postauksen, niin syvällä ollut tuolla työssäoppimisessa! Ja kiitis, tykkään itsekin kuusestamme 😍

   Poista
 2. Ihanalta on teidän päivä näyttänyt :) Meillä juhlittiin (yllätys yllätys) keskimmäisen nimipäivää. Heti aamupalan jälkeen pojat painuivat lumihankeen leikkimään, kun minä valmistelin juustokakkua iltaa varten. Appivanhemmat kävivät herkuttelemassa ja tietysti linnan juhlia piti seurata.

  VastaaPoista
 3. Tuo sini-valkoinen kuusi on kyllä upea. Tämä itsenäisyyspäivä oli kyllä paljon spesiaalimpi, vaikkei mitään erikoista tehtykään. Tärkeintä kuitenkin oli kun pääsi viettämään sitä monen rakkaan seurassa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...