tiistai 6. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivä - Turun joulunavaus ja joulufiilis hukassa

Viikko sitten viikonloppuna käytiin Turun joulukauden avajaisissa. Nähtiin Joulupukkeja ja nautittiin tunnelmasta. Käytiin katsomassa Stockan jouluikkuna, aivan ihana jäätikkömaisema! Joulukadun avajaiset olivat pienehkö pettymys. Tanssiesitys oli todella upea. Mutta ne järjestelyt. Aivan älytöntä aitojen siirtelyä. Jokke-junalle olisi voinut heti kättelyssä järjestää kulkuväylän, mutta ei sekään ole mitään sen rinnalla, kun aitoja lähdettiin siirtämään lähemmäs lavaa! Aivan älytön veto, kauempaa olisi myös nähnyt paremmin eikä olisi tarvinnut pelätä pienten jalkoihin jäämistä kun ihmiset yrittävät liikkua eteenpäin. Enemmän siellä alle kouluikäisiä ja alakoululaisia oli, kuin kiljuvia Robin-faneja. Aitojen siirtäminen ei palvellut ketään. Tiedossa oli, ettei Robin edes laula vaan vetää yhteislaulua. No olisi edes sen tehnyt, toista joululaulua kyseinen musiikillinen lahjakkuus ei osannut laulaa. No jouluvalot saatiin kuitenkin sytytettyä joulukadulle ja muutenkin Turussa on upea joulun tunnelma! Kotona kysyin Einon fiiliksiä: "Robin oli tyhmä, mutta se Tulikettu esitys oli hieno!" Niinpä. 

Kuten olette varmaan huomanneet, olen jouluihminen, henkeen ja vereen. Vaan miltä tuntuukaan, kun eletään jo joulukuuta ja kotona ei ole joulusta merkkiäkään lasten joulukalentereiden lisäksi? On mulla omakin joulukalenteri, siitä tulossa lisää!  No oudolta. Taloyhtiössämme alkoi ikkunaremontti lokakuun puolessa välissä. Eilen työmiehet askaroivat B-rapussa, seinämme takana. He vaihtavat ensin takapihan puolen ikkunat ja siirtyvät sitten etupihan puolelle. 
Koska ikkunoiden vaihto vaatii tilaa, en ole voinut ripustaa verhoja tai muitakaan koristeita. Huonekaluja täytyy siirrellä ja toki siitä hommasta varmasti tulee sotkua, että siivotakin täytyy.

Ylen Joulukalenterin ensimmäisessä osassa Väinökkinen harmitteli kun ei remontin takia saa laitettua koristeita mihinkään, vertaistuellinen ymmärrykseni hänen harmiaan kohtaa sai minut hihkaisemaan ääneen, "NO NIINPÄ!". Mutta eiköhän se tästä helpota ja etene, pikkuhiljaa. Kunhan ikkunat on vaihdettu, silitän verhot ja ripustan ne ikkunoihin, kaivan kuusen ja koristelen sen. Tänään siivoan olohuoneen pöydän ja laitan joulukoristeita esille toiseen päätyyn. Kynttelikkö, tonttu ja pieni piparkakkutalo, jouluinen liina, tyynynpäällinen. Jouluradio on pauhannut testilähetyksestä asti. Ollaan leivottu ja lahjatkin DIY-juttuja lukuunottamatta valmiina sekä availlaan joulukalentereiden luukkuja. Kyllä se fiilis jossain on, tänä vuonna vaatii vain vähän enemmän löytää se esiin.

Onhan tää muutenkin erilaista kuin vuosi sitten kun eli kotiäitinä. Vaan muistan omat sanani, kyllä se joulu tulee, stressasi tai ei, oli fiilistä tai ei. 


Onko jollain muullakin joulufiilis kiven takana? Löytyykö se joka vuosi yhtä helposti? 
1 kommentti:

  1. No voihan mikä joulukadun avaus. Me missattiin moiset täällä Helsingissä, kun olin niin semiflunssainen! Nyt teillä on onneksi ikkunat jo kunnossa ja saatte kodin taas näyttämään kodilta. Tulehan kertomaan, joko joulufiilis on alkanut tulemaan vai vieläkö se on karkuteillä. Ja hei, sun joulukalenteri! Kerro lisää :D

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...