torstai 24. marraskuuta 2016

KUUKAUSI JOULUUN - korvien putkitus ja kuulumisia


Joulutunnelmaa odotustilassa


PUTKET KORVIIN - tympanostomia päiväkirurgian yksikössä

Klo 10 Saavuimme päiväkirurgian osastolle aamupäivällä. Hetken odottelun jälkeen sairaanhoitaja haki meidät ja kävimme läpi Onnin mitat sekä vähän mitä tapahtuu. Henkilötietoranneke laitettiin nilkkaan. Onni sai olla omilla vaatteilla. Sitten leikkipaikalle odottelemaan. "Äiti minulla on kova nälkä." Hyvin hän silti jaksoi koko aamupäivän odotella.
Lääkäri oli toimenpiteessä ja kun sieltä vapautui niin pienen tauon jälkeen tuli juttelemaan kanssamme.Klo 12 Kun vielä vähän jaksettiin odottaa, kaksi hoitajaa hakivat Onnin saliin. En itsekään ollut malttanut syödä ja olin varannut mukaani proteiinishaken ja leivän sekä vettä, jotka heitin huiviini kun Onni oli toimenpiteessä.


Klo 12:55 Pääsin Onnin luo heräämöön. Operaatio oli mennyt hyvin, hän oli ollut reipas ja yhteistyökykyinen. Herätessä oli alkuun itkuinen ja tokkurainen.

Klo 13.30-15 Katseltiin lastenohjelmia, ja pikku-potilas jaksoi juoda mehua. Vielä hetki ja käytiin syömässä jätskiä. Vähän kahden jälkeen Onni jaksoi syödä vielä lisäksi pilttiä, leipää sekä Elovena-keksin!


Sitten odoteltiin leikkihuoneessa, että saadaan lupa lähteä kotiin.

Klo 15:18 Hoitaja tuli sanomaan, että kanyyli voidaan ottaa pois ja päästään kotiin! Saatiin vielä diplomi sekä värityskirja ja puuvärit.

Sellainen oli päivä päiväkirurgian osastolla ja hyvin meni, niin reipas poika. 
Iso kiitos vielä henkilökunnalle hyvästä hoidosta!


KUULUMISIA

Niin on taas aika vierähtänyt viime postauksesta ja nyt on tosiaan kuukausi jouluun. Toisaalta odotan, mutta toisaalta ei siltä tunnu. Ikkunaremontti alkoi lokakuun 17. ja pikkutalon ikkunoiden vaihdon valmistumisen jälkeen tuntuu, ettei homma etene. Ei ole paljoa työmiehiä näkynyt! Eli enpä ole ripustanut jouluverhoja enkä oikeen muutakaan joulukoristetta ottanut esiin. Olisivat vain tiellä kun täytyy tehdä tilaa työmiehille. Turhauttavaa kun ei edes tiedä missä mennään!

Viime ja tämä viikko olleet hieman kuluttavat, mutta paljon olen myös saanut. Koulussa alkoi laboraatiot ja ollaan päästy tekemään hoitotyötä nukeille, mittailtu toiiltamme verenpaineita ja pistettiin me injektiotkin. Pienellä suunnitelmallisuudella päivistä saisi silti antoisammat ja järkevämmät, mutta olen itse sitten tehnyt vähän enemmän työtä tunneille valmistautumiseen. Myös tämänpäiväisen taitokokeesta poissaolon takia tein vähän extrahommaa, jotta saan näytettyä osaamiseni.

Tänään pitää mennä ajoissa nukkumaan, herätys on ennen kukonlaulua kun menemme luokan kanssa tutustumaan vanhainkodin aamuhommiin. A tulee yövuorosta, vie minut ja pojat, jonka jälkeen tulee kotiin nukkumaan.
Iltapäivällä otan poikien kanssa suunnan Turkuun, ihanaa! Isänpäiväviikonloppu meni Einon sairasteluun ja nyt viimein päästään mamman ja pappan luo. Perjantaina näen ystäväni Tiian, me mennään syömään ja leffaan. Niin ihana nähdä pitkän pitkästä aikaa!

Kivaa viikonloppua kaikille! 😊1 kommentti:

  1. Ajatella, joulu on ihan kulman takana! ♥

    Kuinka poitsu on voinut putkituksen jälkeen? Toivottavasti sinullakin on pian joululoma, syksy on tainnut olla aikamoista huisketta :) Ihanaa joulukuuta teidän perheelle ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...