sunnuntai 21. elokuuta 2016

ARKI - uhka vai mahdollisuus?

Ensimmäinen arkiviikko takana. Pojat aloittivat hoidossa maanantaina 8. päivä ja mulla koulu alkoi 11. päivä, mutta tää viikko oli ensimmäinen varsinainen arkiviikko. Meidän loma meni tosi kivasti! Käytiin rannalla, ulkoiltiin, käytiin Turussa ja nautittiin olosta. Ihan tavallisista asioista. Juhannuksena valvottiin ja muutenkin elettiin lomarytmissä. Koska A hankki meille auton, päästiin myös monen monta kertaa Yyteriin rannalle ja Kalloon katsomaan tyrskyjä.Ensimmäinen kesä pitkään aikaan kun itsekin nautti ja pääsi lomamoodiin. Ja muistankin jotain! Ja aiempaan muistamattomuuteen vaikutti masennus, joka on nyt kyllä oikeesti selätetty. Että aikamonta ruksia saa kesän bucket listiin laittaa!Miltä arki tuntuu?


Arki tuntuu hyvältä. Loman loppua kohden aloin jopa odottaa koulun alkua. Tein mikrobiologian työkirjan loppuun ja järjestelin Happy Planneria, piirsin viikkoaukeamille lukujärjestykset ja nyt mietin miten ne saisi aina kivasti koristeltua. Jotenkin mun jutut aina leviää käsiin suuruuden hulluudessa!Koulua on ollut nyt tosiaan seitsemän päivää ja tuntuu kuin ikuisuus oltais jo käyty. Syksyn aihe on hoito ja huolenpito, tuleva työssäoppiminen suoritetaan vanhusten parissa; palvelukodissa tai kotihoidossa. Lääkelaskut alkoi 12. päivä perjantaina ja tän viikon perjantaina suoritin laskintentin, jossa oli neljä tehtävää. LÄPI meni! Oon niin yllättynyt ja iloinen, että nyt hanskaan nämä. Silloin AMK:ssa ei ollut kyllä toivoakaan enkä päässyt läpi millään.Einolla alkoi torstaina esikoulu! Ekalla hoitoviikolla hän ihmetteli kun ei se alkanutkaan, joten odotettu juttu oli. En saata käsittää, että ens syksynä tuo muru menee kouluun. Eskari on kuulemma tuntunut hyvältä ja kysyin tuossa Einolta mitä hän haluisi oppia eskarin aikana. "Solmimaan kengännauhat ja lukemaan!" Eli katsotaan kuinka käy.Onnillakin päiväkoti alkanut kivasti. Eilen aamulla toitotti, että mennään päiväkotiin, mutta kelpuutti hän pari vapaapäivääkin.
Hän on ulkoillessa ajellut mopolla eli potkupyörällä. Menin alkuviikosta hakemaan poikia niin siellä se huristeli menemään kuin vanhatekijä. Kesällä ei homma tahtonut omalla potkupyörällä sujua, mutta nyt on sillä kuljettu päiväkotimatkat.
Kesän aikana Onnin puhe on edistynyt ihan huikeesti! Päiväkodissakin ihan yllätyttiin miten Onni on kesän aikana kasvanut ja kehittynyt. Käytetään silti joitain tukiviittomia ja opetus myös käytetään loppuun. Tukiviittomien käyttöä ei suositella lopetettavan kertalaakista vaikka puhe alkaisi sujua. Onnilla vielä omat haasteensa kuitenkin. Ei esimerkiksi suostu sanomaan sanoja, jotka hänestä tuntuvat vähänkin vaikeammilta. Mutta pääasia, että kehitystä on tapahtunut ja tapahtuu!

Tiedossa on rankka mutta antoisa syksy opintojen suhteen. Siihen kun yhdistää lapsiperhearjen päiväkotisäätöineen, niin on siinä haastetta.
Onneksi on arjen helpottajia, esimerkiksi Prisman kauppakassi palvelu, joka viime viikollakin toi meille neljä kassillista ruokaa kotiin. Sen käyttö järkevöittää ostoksia, kun ei tarvitse väsyneen nälkäisenä haahuilla kaupassa sekä suunnitelmallisuus paranee ja tulee mietittyä viikon ruokalistat valmiiksi. Heräteostoksilta välttyy myös! Suosittelen!Näin on meidän arki ja syksy alkanut.
Mites teillä, tykkäätkö arjesta vai olisiko loma saanut vielä jatkua? :)

Mukavaa sunnuntaita kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...