maanantai 4. huhtikuuta 2016

Helposti kivaa arkeen - Lorupussi

Huhtikuun ajan Kaksplussan verkostoblogit jakaa omat vinkkinsä helppoon, ilmaiseen ja hauskaan tekemiseen arjen keskelle. Seuraa Kaksplussan Facebook-sivua ja poimi vinkit itsellesi!

"Kuka saa, kuka saa, lorupussiin kurkistaa, tillin tallin tömpsis!" Oma vinkkini on yksinkertainen mutta varmasti hauska ja monipuolinen lorupussi! Sain ensimmäisen äidiltä jo Einon ollessa aika pieni.
Lorupussi on siitä monipuolinen,  sillä kortteina voi käyttää lähes mitä vain. Perinteisiä loruja, aakkos- ja numerokortteja, kuvakortteja, laulun nimiä.. oikeasti taivas rajana! Meillä myös kortit, joissa sana ja kuva viittomasta ajatellen Onnin tukiviittomia.
Myös kortit, joissa on pieniä tehtäviä, ovat hauskat!  

"Kukahan vois, kukahan vois lorun/laulun/tehtävän/kuvan/kortin/tmv pussista vetää pois!"Usein käytän lorupussia kun näyttää, että homma on leviämässä käsiin. Etenkin jos on kavereita kylässä ja mennään riehumisen puolelle.
"Katsokaas.. mitähän täältä löytyy?" Aika hyvä avaus ja vetää huomion puoleensa.


Suosittelen lämpimästi! Mikäli et ole käsityö/askarteluhenkinen, niin lorupusseja saa valmiina runoineenkin ostettua.
Hätävarana käy vaikka kankainen ostoskassi ja paperille muutama runo poimittuna netistä. ;)
Meillä on ollut valmispussukka mutta lähihoitajaopintojen Luovat toiminnot-kurssilla tehtiin omat. Aion varmasti käyttää lorupussia myös päiväkotijaksolla työssäoppimispaikassa.

Onko loru/laulupussi tuttujuttu?

Huomenna oman vinkkinsä jakaa Kädenjälkiä sydämessä Nea! :)


Ulla

Tsekkaa myös muiden bloggaajien postaukset sarjassa:

Our journey - Leikin kautta siivoukseen
Hei meillä valvotaan - Päiväbileet17 kommenttia:

 1. Ainakin ilmeistä päätellen tää on huippujuttu! :D Meillä on lorupussi, joka on päiväkodissa aikoinaan tehty. Korteissa on eläinten kuvia ja niiden takana kuvaan sopiva loru :)

  VastaaPoista
 2. Vaikuttaa olevan hauska leikki ! Muuntautuu varmasti moneen muotoon tuo lorupussin sisältökin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa riittää! Ja todella monipuolisesti saa kyllä käytettyä! :)

   Poista
 3. Ei oo lorupussi tuttu, jotenkin tuntuu vieraalta ajatukselta itselle, mutta sun kuvista näkee kuinka sun lapset on ihan liekeissä. Täytyy varmaan itsekkin harkita meille lorupussin kotiuttamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi! :) Helposti harjaannuttaa myös vuoron odotteluun ihan yhdenkin lapsen kanssa jos vanhemman kanssa otetaan vuorotellen. :) Eikä tarvi olla runoja, voi vaikka vaan keskustella mitä kuva kortissa näkyy. Aloittaa itselle luontevimmasta tavasta ja siitä pikkuhiljaa laajentaa vaikka sinne lauluunkin. Lapsihan ei välitä vaikka menis nuotin viereen, kuhan on hauskaa, se on tärkein! <3

   Poista
 4. Tää on ihan must jokaiselle lapsiperheelle :) Me tehtiin oma kun T syntyi ja sitä on käytetty PALJON. Ainoa moka vaan on se, että kun kortteja on aika paljon ja poikahan ne haluaa aina loruttaa kaikki kerralla. Siinä menee aikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ihan must!!
   Ja juu..joskus jäänyt useampi laatu kortteja pussiin niin siinähän se tunti pari sitte vierähtääkin kun ne käydään läpi. :D

   Poista
 5. Tää lähtee kyllä meilläkin kokeiluun, kuulostaa kivalta :)

  VastaaPoista
 6. Eipä olla kokeiltu! pitäisköhän mun kysellä mieheltä missä sen tekemät lorukortit on kun sekin kouluun sellasia vuossitten väsäsi... :)

  VastaaPoista
 7. Hauska idea! Voisi askarrella tytsylle oman pussin, loruttelu on tytöstä kyllä mukavaa :)

  VastaaPoista
 8. Mä en oo kovin taiteellinen pussin tekijä, mutta netistä lainatut runot ja kangaskassi varmasti olisi toteuttamiseltaan mahdollinen ;)

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana idea! Loruttelut lasten kanssa on ihan parhautta ♥

  VastaaPoista
 10. Kuka saa, kuka saa, loru pussiin kurkistaa, tillin tallin lompsis :) Tuttu laulu täällä!

  VastaaPoista
 11. Hei mäkin taidan tehdä oman pussin Aavalle kirjaimilla!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...