torstai 3. joulukuuta 2015

Oi joulukuu! 1.-3.12. jouluvalmistelut alkaa; verhot, piparit ja tontun ovi

Joulukuu on täällä ja valmistelut voivat virallisesti alkaa!

JouluverhotJoulukuun alkuun kuuluu ehdottomasti verhojen vaihto. Ne vaikuttavat tunnelmaan hirmu paljon. Tänä vuonna oli parikin visiota mahdollisista verhoista, mutta kun kirppiksellä bongasin nuo pellavan väriset sain ahaa-elämyksen. Reunimmaiset verhoista ovat itseasiassa pöytäliina, jonka pistin puoliksi. Kappa taas on valmis verho, jonka halkaisin. Ne löysin samalla reissulla Anttilasta, hyvällä alennuksella ja pakkauksessa kaksi verhoa, joista toisen ripustin keittiöön. Anttilasta löysin myös rusetit (olkkarin keskimmäisessä ja keittiön sivuverhossa). Ne ovat muovia tai jotain ja niissä on kimalletta. Keittiön laskosverho on Jotexilta tilattu. Olen todella tyytyväinen näihin!

JoulupiparitJoulupiparit ovat ehdoton joulujuttu! Niitä on kiva tehdä lasten kanssa ja se tuoksu. Koristelu on ainakin meidän pojilla mieluisin osio koko piparitouhua. Näin vinkkinä siistimpään koristeluun, kannattaa työtaso vuorata kelmulla ja nonparellit ym kannattaa jakaa muffinivuokiin, josta lasten on helppo ottaa haluamiaan koristeita. Siivous oli helppo kun voi vaan kerätä kelmun pois, ainoastaan lattia piti vähän imuroida. Tämä satsi on syötykin jo!

PiparkakkutaloPiparkakkutalosta on muodostunut jo pienimuotoinen perinne. Viime vuonna talomme oli sininen (kurkkaa tästä linkistä). Tästä kuvasta puuttuu vielä viimeistely (varmaan illemmalla kun rauha maassa), mutta halusin tämän jo teidän kanssa jakaa. Aika söpö siitä tuli! 

Tontun oviTämä on ihan uus juttu! Tiia (Lasten tapaan-blogi) vinkkasi mulle tästä ja innostuin. Ei muuta kuin pahvia, joskus ikkunalautaa varten ostettua dc-fixiä, paperinarua, liitutaulutarraa, niitojan niitit ja kuumaliimaa. Hauska tontun ovi on sinitarralla seinässä. 
Kun paljastin kuulleeni touhukasta rapinaa, niin Eino arveli, että se oli tonttu. Sitten käskin katsoa seinään ja hetken meni ennen kuin huomasivat oven. Kerroin, että tonttu pääsee siitä erikoisella taialla tänne kurkkimaan mitä pojille kuuluu. Vähän Eino sitä koitti repiä mutta antoi sitten olla kun sanoin, että tonttu voi siitä suutahtaa. 
Ehkä tonttu jättää joitain kirjeitä ja namia jossain kohtaa. ;)

Minkälaisia jouluvalmisteluja te olette tehneet vai oletteko tehneet vielä ollenkaan?

Kuulumisia

Onni on nyt viikon verran syönyt Propralia huuleensa ja eilen käytiin annostusta nostamassa. Ei ihmeempiä, verenpaineet pysyivät hyvinä niinkuin verensokerikin. Nyt meinaa flunssa vaivata. Viikko sitten oli Einon polven kontrolli ja siellä katsottiin motoriikkaa ja nivelten liikkuvuutta sekä ultrattiin molemmat jalat; nilkat, polvet ja lonkat. Lonkissa oli puoli ero, vasemmalla näkyi olevan nestettä vähäinen määrä ja polvi taas oli ihan kunnossa. Niveltulehdukseksi epäillään edelleen, mitään hälyttävää ei verikokeissa näkynyt. Pari vastausta oli kyllä tulematta. Tammikuussa siis jokatapauksessa vielä kontrolli sekä saatiin myös aika silmäpolille, sillä Einolla on ollut päänsärkyjä pitkin syksyä ja reumaattisen värikalvon tulehduksen poissulkemiseksi. Viikko sitten maanantaina saatiin myös antibioottikuuri toiseen korvaan. Maanantaina saatiin uusi resepti vahvempaan kolmen päivän kuurina syötävään lääkkeeseen, sillä korvassa näkyi edelleen selvä tulehdus ja lisäksi toisessakin korvassa on tulehdus myös. Saapa nähdä onko edessä kolmas putkitus tätä tahtia taas. Josko kuitenkin hetkeksi ois sairaalassa ravaaminen tauolla. Onnikin vasta puolen vuoden päästä saa kutsun kontrolliin huulensa kanssa. 
Minäkin jo ilmoitin kouluun vastaanottavani paikan ja kävin täytättämässä laput työkkäriä varten. Myyjäiset söi aika paljon aikaa, mutta nyt saa keskittyä joulun tekemiseen. Ihanaa! 

Sellaista tänne! Tällaisia jouluvalmistelu-postauksia ajattelin tänne välillä laitella. 

Nyt iltapuuhiin! 


2 kommenttia:

  1. Söpö piparkakkutalo, jaksaisikohan itsekin väkertää :)

    VastaaPoista
  2. Tuo onkin tosi käytännöllinen idea laittaa piparkakkukoristeet muffinssivuokiin! Siitä on sitten lastenkin niitä helppo ottaa. Kiitti vinkistä! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...