lauantai 21. marraskuuta 2015

Lunta odotellessa


Lasten ja naisten talo, lasten neurologian osasto

Onni toi mulle tän, tehtiin sitte ekat tortut ;)


Eilen tuli viimein kolmen päivän postit, nämä odotetuimmat!

Taas mennyt viikko hujauksessa ohi. On tullut askarreltua ja tehtyä ekat tortut. Einolla oli aika neurologille, kun lääkärineuvolasta laitettiin lähete hänen käsien tic-liikkeistä. Eino kun innostuu, jännittää tai odottaa jotain tai uppoutuu leikkiin (yleensä jonkin yhden jutun parissa) niin alkaa kädet vispata ja pahimmillaan hän hyppii ja heiluttaa käsiä. Neurologilla ei kuitenkaan herännyt pojasta huolta vaan "ticsatkoon rauhassa". Puututaan vasta jos alkaa häiritä Einoa itseään, tulee kiusaamista tai jos tulee lisäksi ääni-ticsejä. Motoriikasta sai kehuja ja muutenkin hyvin kehittynyt reipas sosiaalinen poika. Samana aamuna ennen tätä aikaa käytiin myös verikokeella.
Kuun alussa kun oli polvessa nestettä. Yhtenä aamuna vain heräsi eikä pystynyt varata vasemmalle jalalle, koska polvi sattui. Saatiin aika terveyskeskuksesta päivystävälle lääkärille, joka lähetti meidän lastentaudeille päivystykseen. Siellä sitte menikin tovi ja mummu haki onneksi Onnin sieltä. Käytiin labrassa ja röntgenissä. Nestettä siis löytyi, ei selvää traumaa. Särkylääkettä määräsi ja viikon päästä tuli kotiin laput uudesta ajasta ja pitkä lista labroista. Labrassa siis käytiin kun kerran oltiin jo muutenkin sairaalan mäelle menossa ja 13 putkea verta pojasta otettiin. Vähän Einoa jännitti ja pisti vastaan, mutta kun neula saatiin laitettua oli poika hirmu reipas. Ens keskiviikkoon niitä tuloksia sitte jännätään ja toivotaan ettei sieltä mitään suurempaa löytyisi.
Ensi keskiviikkona myös aloitetaan vielä Onnille Propral-lääkitysjakso huulen mansikkaluomeen (täällä kerrottu aiemmin). Menee aloitus ja Einon polvikontrolli hyvin samalla käynnillä kun Onnin pitää olla pari tuntia lääkkeen otosta tarkkailtavana. Propralhan on verenpaineeseen useimmin käytetty lääke, joten verenpainetta tarkkaillaan ainakin.

Viikolla ehdin myös stressata kun posti ei tullut kolmeen päivään ja kuumeisesti odotin hyväksymiskirjettä koululta. Perjantaina viimein tuli postit ja odotettu kirje. Saatiin jopa lukujärjestykset helmikuun puoliväliin asti! Odotan jo aika innolla koulun alkua ja uutta arkea! Viime postauksessa kirjoitin niistä poikien päivähoitopaikoista. No seuraavana päivänä alueen päivähoitohakemuksia hoitava henkilö soitti ja ilmoitti, että nopeiden muutosten myötä Onnille irtosi paikka samasta päiväkodista missä Eino jo on. Niiin mahtava juttu! Ei ois tullu kyllä mitään autottamana roudata toista eripaikkaan hoitoon. Kyllä on kortit ollut meidän puolella tässä viimisen kuukauden ajan.
Toi kouluun pääsy kyllä on selventänyt omaa olotilaa. Ei tarvitse enää miettiä että mitenköhän ensi vuosi ja mitä ihmettä. Nyt on selvät sävelet ja uusi arki koittaa.

Viikolla kävi kavereitakin kylässä. Vili ja Waltter kävivät leikkimässä pitkästä aikaa. Leikitkin sujui hyvin ja pääsin juttuihin Janeten kanssa kunnolla. Eilen illalla kävi Marianne. Mukava saada aikuista juttuseuraa välillä.

Nyt me odotetaan lunta. Sitä luvattiin satavan jo aamuyöstä mutta ei vielä näy. Janette kyllä pisti viestin toiselta puolelta Poria että "Sataa lunta!", ei täällä vaan! Tahtoo!

Odotellaanko siellä lunta vai joko sitä on tullut? 

Mukavaa (lumista) viikonloppua kaikille! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...