keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Kuulumisia ja DIY paperinarupallot

Heippa taas!

Niin on taas kuukausi vierähtänyt ja huomenna alkaa lokakuu. Viime vuonna tänä päivänä olimme tehneet jo ensimmäiset piparit omasta taikinasta!
Vesirokko on sairastettu (Onnilla tosin syysflunssa siihen päälle) ja on päästy ulos täältä. Viikonloppuna äitini oli meillä ja lauantaina käytiin ekaa kertaa Porin Taidemuseossa. Porin päivän tempauksena sinne pääsi ilmaiseksi sisään. Näyttelyssä oli Daniel & Geo Fuchs Toygiants, josta pojatkin tykkäsi kovin!
Maanantaina Eino pääsi taas muksujumppaankin. Tykkää kovin käydä siellä ja leikkii siellä leikittyjä juttuja kotonakin.

Koulujuttujen kanssa kävi niin, että työkkärin tarjoamaan koulutukseen en päässyt. Eino siis aloittaa maanantaina puolipäiväisessä ryhmässä päiväkodissa. Huomenna mennään tutustumaan ja viikonloppu onkin armotonta vaatteiden nimikointia. Päivät kestää neljä tuntia 12-16 ja alkaa lounaalla ja jatkuu yhteisellä toiminnalla. Ihan kiva juttu. Eino kovasti kaipaa jo omanikäistä seuraa, kovasti jo odottaa aloitusta.

Loppuun vielä juttua noista paperinarupalloista. Sain idean näihin Tiialta (Lastentapaan-blogi) kun ollaan menossa yhdessä joulumyyjäisiin myymään juttuja. Kävin siis ostamassa tarvikkeet ja kokeilin. Hauskaa puuhaa!

Eli tarvitset:

  • paperinarua
  • ilmapalloja
  • liimavesi-seosta


Puhalla haluamasi kokoinen ilmapallo (jos teet pieniä, kannattaa puhaltaa useampi valmiiksi). Isoja jos tekee, niin ainakin Tiger myy pyöreitä ilmapalloja.


Kieputa paperinarurullasta sopiva määrä, jonka laitat liimavesi-seokseen.


Kun naru on kauttaaltaan liimassa, ota ilmapallo ja ala kääriä narua pallon ympäri.Narun pään olen piilottanut alle, ei näy valmiissa ellei kovin tarkkaan syynää.
Ripusta kuivumaan.Kun pallot ovat kuivat, poksauta ilmapallot rikki ja ota pois sisältä.


Tuossa kuvassa (ja muissakin) näkyy valmiita. Itse tykkään tuosta ohuemmasta paperinarusta tehdystä. On tuo sininenkin ihan, mutta jotenkin ei miellytä mun silmää. :D


Helppoa ja hauskaa! Tosin sotkevaakin, ei ihan pyhävaatteissa kannata hommaa tehdä ja pöytäkin kannattaa suojata. Totesin muovipussin olevan sanomalehteä parempi vaihtoehto. Näitä voi sitten laittaa valoketjuun tai jos tekee ison niin sen sisälle valot ja kas, kaunis valaisin on valmis!


Palaillaan taas, 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...