perjantai 1. toukokuuta 2015

Viikon kotiruokaresepti: perinteinen nakkikastike


Koska multa on toivottu ruokapostauksia, niin sain siitä idean tällaiselle sarjalle. Kerran viikossa jaan yhden kotiruokareseptin tai ateriakokonaisuuden kanssanne. Pääasiassa keskityn tuoreisiin ja terveellisiin vaihtoehtoihin, mutta kuten tässä ekassa, myös puolivalmisteita käytetään. Ja pakkasesta otetaan vihanneksia ja kasviksia sekä marjoja. 
Pääajatuksena mulla on tässä se, että aktivoituisin ja innostuisin taas intohimostani, että keittiöstä tulis meidän kodin sydän. Että välttämättömästä pahasta (jota ruoanlaitto ei todellakaan ole mulle aina ollut vaan joksi se on masennuksen myötä muuttunut!) tulisi taas mielekästä puuhaa, täydellä sydämellä. 

Mutta asiaan...

Ekana vuorossa nakkikastike! Välttelin tämän tekemistä äidiksi tultuani, en vain saanut jauhoja ruskistumaan. Mutta saatuani muutaman niksin, tämä on yksi helpoimmista ja nopeimmista ruoista!Tarvitaan:
  • nakkeja (no shit!)
  • sipulia (jos haluaa)
  • jauhoja (viimeksi käytin ohraa)
  • vettä
  • lihaliemikuutio (tai vastaava)
  • sinappia
  • ketsuppia tai tomaattimurskaa


Ensin pilkotaan nakit ja heitetään ne kuumalle pannulle, jossa on voita.
Anna ruskistua ja pilko sillä aikaa sipuli, välillä heiluttelet pannua.
Laita sipulit myös pannulle.
Kun väri on mieleisesi, laita jauhoja sopiva määrä. Jos haluat paksua laita enemmän, jos taas ohuempaa laita 1-2rkl. Voit myös lisätä rasvaa, jotta jauhot tarttuvat nakkeihin hyvin ja jauhot ruskistuvat. 
Lisää vesi ja mausteet. 
Anna kiehua ja kun kastike on sopivan paksua ja hyvän makuista, ei muuta kuin lautaselle perunamuusin ja salaatin/raasteen/tmv kanssa!

Hyvää ruokahalua!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...