Kaksplus.fi

lauantai 30. toukokuuta 2015

Ulla testaa - Nokkonen




Urtica dioica

Nokkonen on monivuotinen ruoho, joka kasvaa yleisenä koko Suomessa aivan pohjoisempia osia lukuunottamatta. Sitä voi löytää asumusten ympäristöstä, teiden varsilta, lehdoista ja muilta runsasravinteisilta paikoilta. Nokkosesta tunnetaan Suomessa kaksi erillistä lajia: nokkonen (Urtica dioica) ja rautanokkonen eli polttiainen (Urtica urens).





Olen jo monen monta kesää ulkona liikkuessa katsellut nokkosia ja todennut, että niistä saisi tehtyä vaikka mitä. Ikinä en ole niitä kuitenkaan poiminut. Mutta eilen illalla, näin Instassa Maria Nordinin lisäämän kuvan nokkosletuista ja siltä istumalta vedin housut jalkaan, kumihanskat käteen ja lähdin ulos. Poimin hyvän satsin ruusupensaan juurelta. Helmimammoissa on yksi ihana äiti (kurkkaa tästä bloginsa) on pidempään jo postaillut kuvia erilaisista luonnonantimista tekemistään ruoista. Mä aloitan tän hortoilun nyt nokkosella.

”Villivihannesten keruu eli hortoilu” (HS 9.6.2014) tarkoittaa luonnossa villinä kasvavien syötävien kasvien keräämistä, kokkaamista, säilömistä ja syömistä.- http://www.hortoilu.fi/

Eilen illalla tein nokkossipsejä. Ohjeeseen tästä.

Tänä aamuna paistelin aamiaislettuja:

  • huudeltuja nokkosia
  • 2 munaa
  • maitoa
  • 2-3dl jauhoja (mikä vaan käy)
  • suolaa
  • voita paistamiseen
Sekoita aineet ja surauta lopuksi vielä sauvasekoittimella niin saat nokkosetkin pieneksi.
Paistele letuiksi ja eikun ääntä kohti!
Pojat tykkäs ihan mielettömästi, suosittelen ehdottomasti!

Ja noita nokkosia vielä jäi, ehkä välipalaksi toinen satsi niin A:kin saa maistaakseen kunhan kotiutuu kaveriltaan. 


Nyt pihalle viettämään Katuliitupäivää! Aurinkoista lauantaita kaikille!







2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...