lauantai 9. toukokuuta 2015

Ihminen - luotu johonkin vai vastuussa valinnoistaan?Jotkut sanovat, ettei ihmistä ole luotu olemaan koko elämäänsä yhden ihmisen kanssa. Tämän kuulee yleensä keskusteluissa, jotka koskevat pettämistä tai yhden illan juttuja.
Kävin miettimään tuota lausetta. Miksi ihmistä ei olisi luotu olemaan yhden kanssa? Mikä tai kuka sen määrittää mihin ihminen on luotu kun hän syntyy tähän maailmaan, alastomana, viattomana, valmiina imemään itseensä kaiken ympäristöstään. Onko ihmistä ylipäätään luotu "johonkin"? Jokainen elää omaa elämäänsä. Se, elääkö parisuhteessa uskollisena vai ei, kertoo enemmän ihmisestä itsestään kuin siitä mihin ihmiset olisivat luotuja.

Jos ihminen ylipäätään olisi luotu johonkin, emmekö me vain toimisi sen mukaan vaistomaisesti, ehkä edes miettimättä muuta vaihtoehtoa.
Vaan meille on annettu kyky tehdä valintoja ja päätöksiä. Se, että selitämme vääriä valintojamme "koska ihmistä ei ole luotu siihen(eli oikeaan valintaan esim. elämään uskollisesti)", kertoo mielestäni kyvyttömyydestä ottaa vastuu omista valinnoista ja päätöksistä.

Joutsen on lintu. Linnun aivoilla varustettu, vailla kykyä ajatella kuten ihminen. Lintu toimii vaiston varassa. Joutsenet elävät usein elämänsä yhden kumppanin kanssa. Joutsen taitaa olla luotu siihen. Onko sillä mahdollisuutta valita toisin? Pitäisikö olla?

Mikä saa linnun elämään uskollisesti kun ihminen, ajatteleva, tunteva olento ei siihen kykene?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...