Kaksplus.fi

lauantai 28. helmikuuta 2015

Synttäreiden kinkkukeikaus


Onnin 2-v synttäreillä tarjoiltiin täytekakun lisäksi kinkkukeikauskakkua. Alkuperäinen ohje on Kinuskikissalta, mutta (kuten tapana) sovelsin taas.




Kinkkukeikaus

250g   kinkkua
1         paprika
1pnt    ruohosipulia
2 prk  valkosipulituorejuustoa
           turkkilaista jogurttia
           suolaa
           pippuria
4         liivatelehteä
½dl     vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vuoraa irtovuoan pohja kelmulla, öljyä reunat kevyesti. Laita haluamasi koristeet pohjalle. Itse käytin viinirypäleitä, kirsikkatomaatteja ja paprikasiivuista tein sydämen.

Pilko kinkku, paprika ja ruohosipuli.
Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon turkkilaista jogurttia sopiva määrä, kunnes seos on sopivan löysää tai sitä on tarpeeksi. Sekoita joukkoon pilkotut ainekset ja mausta.
Kiehauta vesi ja liota liivatelehdet sekaan. Kaada liivateneste ohuena nauhana seosta kokoajan sekoittaen.
Annostele seosta varovasti vuokaan, jottei koristeet liikkuisi. Painele tasaiseksi, vältä levittämistä.
Pohjaksi asettele kostutetut leivät päälle. Keikauksesta saa helposti gluteenittoman kun käyttää gluteenitonta leipää. 
Laita päälle kelmua ja kevyt paino. Anna olla jääkaapisa yön yli.




Kakku kumotaan lautaselle ja ei muuta kuin tarjolle!



Seuraa:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...