lauantai 31. tammikuuta 2015

Ei niin täydelliset blogiäidit - Pahat ajatukset

Mulle tulee välillä päähän pahoja ajatuksia.
Niitä, joita ei juurikaan ääneen huudella, 
jotka paljastetaan vain harvoille ja valituille, 
jos kenellekään. 

Mun muutama ystävä saa joskus viestejä tähän tapaan:
"Hitto mie heitän tuon/nuo kohta parvekkeelta."
"Kohta mulla räjähtää pää, kohta lentää joku hankeen, minä tai lapsi."
Ja minä saan välillä vastaavia heiltä.

Ehkä eniten näitä pahoja ajatuksia tulee iltaisin kun itsekin haluaisi jo nukkua ja juuri kun pääsi on tyynyllä joku alkaa huutaa. Tai kun itse olet herännyt ehkä jopa virkeänä ja lapsi väärällä jalalla. Ei kelpaa puurot eikä vaatteet eikä mikään. Tai kun yöllä heräät miljoonatta kertaa.
"aaargh, kohta tuo lentää seinään!"

Pahoja ajatuksiaParasta on kun nämä ajatukset saa vaikka vain kirjoittamalla jollekin sanottua varmana siitä, että toinen tasan tietää tunteen. Ystävä tietää ja ymmärtää, eikä edes yritä siinä kohtaa alkaa lässyttää mitään vaan antaa sen tuen ja itse saa purettua paineet kirjoittamalla. Sen jälkeen voi taas ajatella järkevämmin ja tarttua tilanteeseen oli se sitten itkupotkuraivarit, koska lapsi ei vain tahdo nukkua, jokin muu järjetön huutoraivari tai kun tuntuu, että lapsillasi ei ole korvia päässä lainkaan. 
Nämä ovat niitä huonoja päiviä tai iltoja tai öitä.

Onneksi ne ovat vain ajatuksia, jotka menevät yhtä nopeasti kuin tulevatkin.
Vain ajatuksia, jotka eivät muutu teoiksi ja siinä on se ratkaiseva ero.

Yksikään paha ajatus ei muuta sitä tosiasiaa, että nuo lapset ovat rakkaimmat, aina.Kuka muu uskaltaa tunnustaa pahat ajatuksensa?Tsekkaa tähän asti julkaistut Ei niin täydelliset blogiäidit- postaussarjan tunnustukset täältä.
Seuraa:7 kommenttia:

 1. Minä täällä hei, on kyllä pahoja ajatuksia.. Harvasen päivä mutta onneksi ne on vain ajatuksia jotka häviää kun pieru saharaan :)

  VastaaPoista
 2. Ihan samoja fiiliksiä täällä välillä. Mut komppaan edellistä. Onneks ne on vaan ajatuksia! siin vaiheessa alkaa olla huolestuttavaa jos oikeesti vippaa sen muksun hankeen. Et oo siis yksinäsi tunteinesi! :)

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä on rohkeaa sanoa nuo ajatukset ääneen, vaarallisempaa on jättää sanomatta ja itekseen hautoa. Mä uskon, että kaikilla on joskus synkkiä ajatuksia. Ei elämä vaan voi olla pelkkää happyhappy -meininkiä. Teot on sitten ihan eri asia.

  VastaaPoista
 4. Toisinaan niitä ajatuksia on jopa päivittäin, mutta kolikon kääntöpuolella oma lapsi sylissä tai kikattamassa, tai nukkumassa, on maailman suloisin näky ja se äidinrakkaus tuntuu pakahduttavalta! Sekin helpottaa että saa ääneen sanoa tai laittaa viestin ajatuksista ja fiiliksistä sellaiselle luottoystävälle, joka tuntee mut ja tietää etten koskaan tekis mitään lapsilleni oikeasti. Vähän kuin oksentaisi pahan olon pois .Äkkiä olisi sossut ovella jos väärälle ihmiselle ajatuksiaan paljastaisi! Joskus jopa miettinyt mitä tekisin juuri nyt, tai tänä viikonloppuna, jos en koskaan olisi lapsia saanut. Miten erilaista elämä olisi.

  VastaaPoista
 5. Kirjoitin jo kommentin, mutta kun julkaisi niin heitti pihalle täältä -.- En tiedä tuliko perille, mutta otetaas nyt kumminkin uusiksi.
  ELI:
  Musta tuntuu, että kaikilla äideillä on ainakin joskus ollu tommosia fiiliksiä. Minäkin välillä lähettelen viestejä miehelle töihin, että kohta tuo kakara lentää seinään, jos ei hiljene! Mutta jostain löytyy silti yhtäkkiä se voima ja jaksaminen antaa enemmän haleja ja pusuja, kuin huutia! :)

  VastaaPoista
 6. Laitoin kerran unettoman yön jälkeen miehelle viestin että heitän vauvan seinään kun se vain itkee ja kitisee. Häneltä tuli vain viesti "et sä voi noin saatana sanoa!!"... Sit hän tuli kotia myöhemmin ja tivasi miksen ollut mitään tehnyt.
  Niin miksiköhän.. Olin hoitanut vauvaa. Rakkaudella vaikka rankka yö olikin takana..

  VastaaPoista
 7. Uskon, että moni voi samaistua näihin ajatuksiin. Väsymys, turhautuminen ja kiukku saavat varmasti monen mieleen niitä synkkiä ajatuksia. Mutta kuten totesit, ajatukset ja teot ovat eri asioita. Tsemppiä arkeen!

  Lastenhuoneenkapina

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...