keskiviikko 10. joulukuuta 2014

"Sitten ei tuu joulupukki" ja muita kuulumisia

Toinen adventti meni jo ja enää 14 yötä jouluun.


Me on leivottu pipareita itsenäisyyspäivänä ja intouduin mä taikomaan teemaan sopivan Itsenäisyyshalon. Pojat olivat myös yhden yön mummulassa ja saatiin Antin kanssa viettää aikaa kaksin!

Viikko alkanut ihan mukavasti. Mitä nyt tää maailman harmaus ja lumettomuus meinaa vetää ankeeksi. Tiistaina sentään aurinko vilahti! 
Onneksi on Jouluradio, valot ja koristeet. Niin ja kakkosen joulukalenteri, Porokuiskaajan arvoitus. Aivan ihana! Musiikkia ja tarinaa myöten näyttelijöineen. Mahtavaa vaihtelua sille iänikuiselle Tonttu-Toljanterille, kaikella rakkaudella, se alkoi jo tympäistä! Kuusi kasattiin ja koristeltiin sunnuntaina. Valot puuttuu mutta eiköhän näistä jonkinlaista tunnelmaa saa revittyä. Stressiä meinaa nostaa Kela ja heidän päätöstensä kesto, mutta eiköhän sekin sieltä tule, kunhan nyt ennen joulua kuitenkin.

Loppuviikko onkin taas erilainen; mennään perjantaina veljeni luokse Helsinkiin! Sieltä sitten sunnuntaina poikien eka junamatka Turkuun. Odotettua vaihtelua tähän arkeen. Koko syksynä ole oikein mihinkään jaksanut tai päässyt lähtemään, milloin kukakin sairastunut tai jotai muuta vastaavaa!

Tulin tässä miettineeksi tätä joulunaikaa. Kuinka monta kertaa sitä lipsuu uhkailemaan "...sitten ei tuu joulupukki tai lahjoja." Mitä järkeä? Sekö on joulun koko sanoma, jonka tahdon jälkikasvulleni opettaa? Siksikö niitä lahjoja annetaan, että on ollut kiltti vai antamisen ilosta, ilahduttaakseen? Varmasti ei olla kilttejä ja täydellisiä lahjanansaitsijoita me vanhemmatkaan, miksi sitä pitäisi siis lapseltakaan vaatia? Saati uhkailla moisella! Onhan tota käytetty hamassa historiassa jo. Joku jopa kuuleman mukaan saanut sen risukimpun. Kai tuo on helppo tapa koittaa saada lapsen huomio kohdistumaan vaadittuun tehtävään. Ehkä voisi miettiä vaihtoehtoisia tapoja toimia tilanteissa kun ei meinaa mennä pyynnöt perille asti tai ei huvittaisi pukea/siivota/mitä nyt vaan. Tässä on pysähtymisen paikka, itselleni ainakin sen myönnän.
Entäs Sulle? 

Tänään voisin pyöräyttää vielä joulunajan ensimmäisen itsetehdyn piparitaikinan, mummon reseptillä tietysti. ;)

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!


Seuraa:

1 kommentti:

  1. Voihan Kela, murrr... Niiden päätösten venailujen kanssa on useamman kerran hermo mennyt!

    Olispa meilläkin jo kuusi. <3 Valkoiset kuuset on kyllä niin kauniita! :) Ihanaa joulun odotusta koko teidän perheelle! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...