sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Kolmas viikko; onnistumisia ja stand upia

Viikko Pähkinänkuoressa: Onni käveli tiistaiaamuna itse portaat alas, tähän mennessä arastellut asiaa! Torstaina vein osastolle keskiviikkoiltana leipomiani pullia, sain kehuja. Saatiin vähän lunta valaisemaan harmautta.

Elikkä tosissaan viikko vierähti mukavasti! Päivät kulki nopeasti ja viikonloppu tuli vastaan salakavalasti hyökäten nurkan takaa!
Tuntuu, että tällä viikolla on tapahtunut paljon edistystä henkisellä puolella. Tiistain kuvataideryhmässä oli tehtävänä tuottaa paperille asioita, joissa ollaan onnistuttu omin avuin, itse. Masennuksessa kun on tyypillistä ajatus, että kaikki epäonnistumiset ovat itseaiheutettuja ja onnistumiset tapahtuu muiden avulla. Löysin aika paljon asioita, vaikkei alkuun tullut mieleen kuin ylioppilaslakki. Ja se kyllä herätteli näkemään niitä valoisampia puolia, jotka ovat olleet mustaan huopaan käärittyinä. Olemassa, mutta piilossa. Tuntuu, että tosta osastojaksosta on oikeasti ollut hyötyä. Olen saanut tosi paljon työkaluja ryhmien aiheista! Ihan konkreettisia neuvoja mutta niitä näkymättömiä avuja, jotka jäävät kytemään ja joita työstää huomaamattaan. 
Koko viikon puhuin, että kulkisin pyörällä ja perjantaina viimein toteutin aikeeni. Tuli hyvä fiilis kyllä. Herkuttakin olin kun aiemmin tullut mässättyä suklaata ja karkkia ihan holtittomasti, lähes sairauteen verrattavasti. 
Vaikka nyt paljon hyviä asioita ja edistymistä on havaittavissa yritän muistaa että tämä prosessi kestää pitkään ja olen hyvässä alussa. Muistaa että huonoja päiviä tulee edelleen, etten lannistuisi. Nythän mulla on paremmat eväät selvitä mm. paniikkikohtauksesta jo ennen kuin se iskee päälle tosissaan. Itseen keskittyminen, omien tunteiden ja olojen kuunteleminen on kaiken a ja o. 
Rauhoittuminen, pysähtyminen, hengittäminen. 
Näihin olen saanut hyviä apuja mielikuva- ja rentoutusharjoituksista. Eilen saapui odottamani lauantai. Marianne tuli pyytäneeksi mua hänen ja kavereidensa kanssa katsomaan Stand up-esitystä Puumalla on asiaa 2. Suostuin ja liput maksettiin etukäteen, joten vaikka eilen päivällä oli olo etten jaksaiskaan, niin tuli mentyä silti. Ja hiton hyvä että menin! Mukava irtiotto ja sai nauraa! Käytiin me sitä ennen lasillisilla Mariannen kanssa ja esityksen jälkeen kaikesta poiketen lähdin kaupungilla käymään. Ilta oli kaikinpuolin onnistunut ja just semmosta mitä kaipasin! Mukavaa yhdessä oloa, ohjelmaa ja sitte rentoa istuskelua. Mitkään yökerhot ei houkuta kyllä tippaakaan, ne on niin nähty. Kotina olin hyvissä ajoin puol kakstoista. Aamulla sain nukkua ja päivä mennyt rennosti, vähän siivoskeltiin ja keitettiin kahvit anoppiväelle kun poikkesivat asioiltaan käymään.

Ihan tosi hyvä viikko takana, paljon pieniä onnistumisia, pieniä mutta tärkeitä. 

Toivotaan hyvää tulevaa viikkoa! :)

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...