keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Lapsiperheen lelujen säilytysratkaisut (kurkistus nykyiseen ja ratkaisua etsimässä)

Meidän perheen lelujen säilytys on hieman hakusessa. Tilat ovat rajalliset, joten sitä jatkuvasti miettii mikä olisi hyvä, missä, millaisessa laatikossa, mitä voisi pitää esillä ja mitä ei. Asiaa on mietitty, mutta mihinkään toimiin ei olla ennen tätä ryhdytty.

Lekmer.fi-sivustolta otettiin yhteyttä allekirjoittaneeseen. Lekmer on ruotsalainen firma ja heillä on tarjolla erittäin kattava valikoima tuotteita lapsiperheille aina sisustuksesta vaatteisiin ja kaikkeen siltä väliltä. Kurkkasin pyynnöstä heidän sivujaan ja keräsin tähän postaukseen omat suosikkini.


Lähtötilanne


Lähdetään liikkeelle tämän hetkisestä tilanteesta, johon muutosta kaivattaisiin.
Asunnossamme on kaksi huonetta, joten leikit toteutuvat olohuoneessa, useimmiten matolla. 


Sohvan vieressä nurkassa on Ikean Expedit-hyllykkö, johon on saatu pelit, kirjat sekä junarata- ja palapelilaatikot. Mustat laatikot on H&M home-mallistosta. Onnin leluille on oma laatikkonsa. Ei miellytä silmää tai sisustusta millään tavalla. Hyllyn päällä oleva sinikantinen purkki kaipaisi vaihtoa. Maatila on leikin jäljiltä esillä.


Makuuhuoneen oven takaa nurkasta löytyy rottinkinen arkku. Arkku on perintöä minulta, mutta ei siihen niin kovaa tunnesidettä ole syntynyt etteikö sitä voisi jo heivata. Johan se nitisee liitoksistaan! Arkkuun on säilötty lelut, joilla ei nyt ole leikitty. Liekö tullaan edes leikkimään. (Lue: pitäisi varmaan heivata leluja hyväntekeväisyyteen tmv) Arkun päällä taas säilötään noita mitä kuvassa näkyy sekä alimmaisesta kuvasta dublo- ja autolaatikoita.

Tältä näyttää olohuoneemme (melko harvoin, kuvauspäivänä oli kotonamme näyttö ja lelut oli kutakuinkin siivottu jo paikoilleen ennen evakkoon lähtöä, laatikot löysivät paikoilleen makuuhuoneeseen). 

Ratkaisua etsimässä


Siispä pientä palkkiota vastaan tartuin tuumasta toimeen ja lähdin selailemaan mitä Lekmerillä on tarjottavana ratkaisuksi. Melko kattava valikoima erikokoisia ja erivärisiä laatikoita lelujen ja pikkusälän säilöntään, kurkkaa tästä. Mitään kalusteita me ei olla ostamassa tähän kotiin, vaan ne hankinnat tehdään kun pojille on omat (tai yhteinen) huoneet. Milloin se päivä koittaa, ei tiedä. Tätä vauhtia ehkä ensi vuonna...


No mutta mitä sieltä sitten löytyi?
Näihin ihastuttiin. Eikka ilmoitti heti kättelyssä, että haluaa tällaiset. Mietittiin, että kaksi noita isompia vois olla riittävät.
Isommat ovat 50cm leveitä ja nuo pienemmät puolet eli 25cm. Näistä löytyy myös pienempiä kokoja: puolet tuosta pienemmästä, puolet siitä, sekä pientavaroiden säilytykseen mm. legopäitä. 
Nämä laatikot voi pinota ja näenkin nämä jo tuolla makkarin oven takana nurkassa siististi. Hätätilassa laatikot voi myös jättää olohuoneeseen ilman, että ne niin pistäisivät silmään muuten kuin pirteiden väriensä puolesta. 


Tässä vielä esimerkkikuvat, joissa koot tulevat hieman paremmin esille. Näkyypä tuolla myös tuo pää. Tarkemmin katseltuani huomasin sitäkin olevan kahta kokoa.Seuraavat suosikkimme ovat nämä Skip Hopin ihastuttavat laatikot. Mitoiltansa sopivat Expedit-hyllykköön. Pöllö sai eniten ääniä, mutta kaveriksi ehdottomasti mehiläinen tai apina. Näkisin näissä Onnin vauvalelut. Aivan ihanat, niinkuin Skip Hopin reput ja muut tuotteet!Pientä sälää ja tilpehööriä löytyy myös ja niistä osa nähtiin rumassa muoviämpärissä Expedit-hyllyn päällä. Löytyy myös kyniä ja askartelutarvikkeita. Nämä pahvilaatikot olis niin mainiot ja kauniit! Ei häpeile pitää esillä. Voisin myös kuvitella omia hiuslenkkejäni sekä muita härpäkkeitä säilöväni näissä. Einite ihastuttaa nuo pallolliset, mutta tähtikuvio olisi myös mieluinen. Vaihtoleluja (meillä on käytössä osa leluista ja muut ovat jemmassa vaihtoon asti, ei ihan täyspäiväisesti toimi sattuneesta syystä) olisi hyvä säilyttää lähettyvillä mutta piilossa. Sängynaluslaatikot olisi tähän oivalliset, etenkin kun vaatehuone on nimensä mukaisesti vaatteiden ja liinavaatteiden säilytyksen valtaama.

Väistämättä edessä on lelujen läpikäyminen: mitä tarvitaan ja mitä ei. 
Esittelen kyllä lopputuloksen sitten kun saadaan tarvittavat hommattua ja lelut nippuun!

Loppuun haluan vielä esitellä ehdottomat suosikkini, jotka löysin selaillessani enemmänkin lastenhuoneen sisustusjuttuja.


Nämä hankitaan kunhan joskus päästään muuttamaan ja pojille on omat tai yhteinen huone. Ei varmastikaan yllätä tämä valinta heitä, jotka minut tuntevat. ;)


Millaisia ratkaisuja teillä on lasten lelujen säilytykseen? :)


tuotekuvat: Lekmer.fi

2 kommenttia:

  1. Meillä on Ikean 8 lokeroinen Expedit ja on kyllä ollut ihan toimiva ratkaisu, Ikeasta 4 "lootaa", muutama muu ja hyvin mahtuu. Kaikista järkevin ratkaisu on varmasti lelujen karsiminen. Eihän ne lapset niillä kaikilla kuitenkaan leiki ja ottaa tarpeen mukaan uutta tilalle/vaihtaa :) Tuollainen Lego lootakin löytyy, kirpparilta meille tullut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, siitä kyllä lähetään liikkeelle, että karsitaan turhat ja hommataan jäljelle jääneille sopivat laatikot :) 8 lokeroisesta Expeditistä olen haaveillut, katsotaan sitäkin sitten kun päästään muuttamaan!

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...