maanantai 29. heinäkuuta 2013

I niinkuin Itsetunto

 A BEAUTIFUL BODY -HAASTE

Mamigogo-blogin Minttu heitti haasteen, kurkka tästä. Hän inspiroitui valokuvaaja Jade Beallin A beautiful body projectista. Video aiheesta tässä ja nettisivuille tästä.

Aihe itsessään koskettaa minua ja on ajankohtainen minulle.
Ennen raskauksia minäkuvani on ollut negatiivinen. Nyt katsoessani kuvia veljeni rippijuhlista, näen kauniin, normaalipainoisen, jopa hoikan, nuoren naisen. Itse näin itseni silloin lihavana, läskinä, rumana. Ensimmäisen raskauden tuomat muutokset näkyvät edelleen. Näkyvimmät ovat mahaan piirtyneet raskausarvet. Toisessa raskaudessa niitä ei montakaan tullut lisää, kuin vasta lopussa muutama, kun vatsa venyi isommaksi kuin esikoisesta aikanaan.
Esikoisen odotuksen jälkeen kilot lähtivät helposti. Ja tulivat takaisin, painavimmillani olin vuosi raskauden jälkeen 110kg. Sain 15kg pudotettua ja tulin raskaaksi. Painoa kertyi n. 11kg. Kuukausi synnytyksen jälkeen oli raskauskilot ja pari ylimääräistä lähteneet. Ennen raskautta kesken jäänyt projekti sai jatkua (toki imetyksen ehdoilla) ja olen nyt samoissa kymmenluvuissa kuin 2009 ennen kuin tulin raskaaksi. Matkaa normaalipainoon on, mutta tämäkin tuntuu paljon paremmalta kuin 10kg sitten. Vielä paremmalta tuntuu, kun joskus ajattelin, etten tähän pysty. Pystyin kuitenkin!
Näen itseni edelleen huonoina päivinä rumana ja läskinä. Vatsa roikkuu, rinnat myös, reidet hiertää ja takapuoli hyllyy. Muutosta tapahtunut, peilistä näkyy muutakin kuin nämä negatiiviset asiat. Hyväksyn kroppani ja elän sen kanssa. Osaan myös kunnioittaa sitä, onhan se kantanut kahta elämää sisällään, venynyt äärimmilleen, synnyttänyt. Voin sanoa, että nyt olen varmempi itsestäni kuin aikoihin, ikinä. Itse päätän miten kehoni kannan ja olen päättänyt kantaa sen pää pystyssä. Minulla ei ole kuin tämä elämä ja tämä ruumis, miksi en yrittäisi rakastaa sitä, sen sijaan, että keskittyisin haukkumaan ja vihaamaan sitä.

Tältä näytän kahden raskauden jälkeen:

kuvista kiitos eikalle :D 

rohkaistuin vielä lisäämään tämän:
 


<3 rakastakaa itseänne naiset, älkää olko ankaria roikkutisseille ja hyllypyllyille.. olette niin paljon muuta kuin se miltä näytätte! helpommin sanottu kuin tehty, tiedän, vaatii työtä ja itsetutkiskelua, mutta voin kertoa, että sen jälkeen on helpompaa hengittää! <3

32 kommenttia:

 1. Ihanaa, miten rohkea olet! Tällaisena me kelpaamme, pienine puutteinemmekin ;-)
  Itse surin nuorena, kun ei koskaan ollut oikean mallinen ja rinnat katseli jo teininä alaspäin... Iän myötä onneksi oppii paremmin hyväksymään itsensä. Olet päässyt jo pitkälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Todella, välillä mietin, että miten sitä olikaan niin julma itselleen silloin ja myöhemminkin.. vasta nyt sitä on alkanut olla armollisempi itselleen!

   Poista
 2. Tosi hienoa kun lähdit mukaan! Olet upea! Kiitos!!

  VastaaPoista
 3. Ihana, rohkea nainen! Olet kaunis <3 -Anna

  VastaaPoista
 4. Toi on hassu ja aika yleinen ilmiö, kun nuorena pitää itseään lihavana ja vääränlaisena, niin aikuisena kun niitä kuvia katsoo ei voi kuin huokailla että olinpa nuori, nätti ja sutjakka :D. Harmi ettei sitä perspektiiviä ollut silloin, olisi varmasti nauttinut vähän enemmän.

  VastaaPoista
 5. Viisaita sanoja ja rohkea sinä ♥

  VastaaPoista
 6. Hei neiti rohkeus ja ihanuus. Ole ylpeä itsestäsi! <3

  VastaaPoista
 7. Oi, sä olit päässyt Meidän perhe-lehden linkkiinkin ♥
  https://www.meidanperhe.fi/artikkeli/perhe/yhteiskunta/opettavatko_nama_kuvat_naisen_rakastamaan_vartaloaan

  HYVÄ ULMAI ♥

  VastaaPoista
 8. Ihana tarina ja ihanat kuvat ja uskallusta riittänyt ihanasti =) Ihana Nainen <3

  VastaaPoista
 9. Ihana rohkea nainen <3
  Toi on niin hyvin sanottu tuo: kantanut sisällään kahta elämää.
  Sehän on siis hoitanut hyvin "tehtävänsä", toiminut ja tuottanut iloa. Rakasta sitä!

  VastaaPoista
 10. Rohkea ja ihana! :)
  Ihanasti sanottu tämä: "Minulla ei ole kuin tämä elämä ja tämä ruumis, miksi en yrittäisi rakastaa sitä, sen sijaan, että keskittyisin haukkumaan ja vihaamaan sitä."

  VastaaPoista
 11. Ihana tämä haaste ja sun kuvat! Mun lemppari on tuo viimeinen, kerrankin voin samaistua johonkin! :) Kiitos tiedosta, että muidenkin vatsat näyttävät tuolta :)

  VastaaPoista
 12. Kuittaan kurkanneeni. Tutulta näyttää... Kahden lapsen onnelliselta äidiltä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...