perjantai 20. huhtikuuta 2012

Postaillaan toivotuista aiheista, osa 1

Haaveet ja unelmat

Maaliskuussa päättyneeseen arvontapostaukseen tuli lukijoilta toiveita aiheista, joista haluavat lukea. Nyt VIHDOIN päätän aloittaa kyseisen postaussarjan ja ensimmäinen osa käsittelee unelmia ja haaveita.

Olen aina ollut kova haaveilemaan, ei riitä yksi tai kaksi kertaa kun peruskoulun opettajat ovat herätelleet minua mietteistä, haaveilemasta
Pidän haaveilusta. Mielestäni haaveiden ei tarvitse edes toteutua, voi vain ilman paineita ajatella ja elää sitä haavemaailmaa. Haavemaailmassa kaikki on mahdollista, enkä tule surulliseksi, vaikka tietäisin, etten ikinä tule haaveitani toteuttamaan. Kaikkea en edes halua toteuttaa. Haavemaailma ja haaveilu on mulle pakokeino arjesta. Mahdollisuus olla joku muu jossain muualla, jonakin muuna aikana, tiettyjen tärkeiden ja vielä tuntemattomienkin ihmisten kanssa. 
Pitkäaikaisia,  toteuttamattomia (ehkä toteutumattomiksi jääviä) haaveita ovat ainakin kirjan kirjoittaminen ja julkaiseminen, matkustaminen jonnekin oikein kauas kehityksestä sekä tilan (kartanon) emäntänä toimiminen hevosineen sekä kotileipomoineen.

Unelmat taas merkitsee mulle jotakin enemmän konkreettista ja saavutettavissa olevaa, jota kohti voi pyrkiä elämässään ja valinnoillaan. 
Ammatti, omakotitalo, matkustaminen, pari -kolme lasta. 
Unelmoin vakaasta arjesta: olen työelämässä, lapsi hoidossa tai koulussa, elämä jollainlailla balanssissa. Siksi käyn koulua ja motivaatio on korkealla. Unelmoin kauniista kodista. Siksi kerään inspiraatioita ja sisustelen jo tätä vuokra-asuntoamme. Kerään ympärillemme kauniita asioita. Kuljen kohti seuraavaa askelta näin ja aion saavuttaa unelmani.
Eli työtä tekemällä unelmia kohti. 
Joku joskus kirjoitti Facebookissa tilapäivitykseen näin: 

"Unelmat ovat niille, joilla ei ole kunnon suunnitelmaa." 
Miksei unelma olisi suunnitelma..? 
Unelmat ainakin auttavat tekemään suunnitelmia, miettimään miten saavuttaa sen, tekemään työtä sitä kohti ja ennemmin tai myöhemmin se on sun käsissäsi. 
Ehkä unelmointi vaatii rohkeutta? 
Eihän unelman tarvitse aina olla jotakin hirvittävän SUURTA ja IHMEELLISTÄ. :)

Aiheeseen sopiva biisi, yksi mun all time favourite. <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...