sunnuntai 27. marraskuuta 2011

"Nyt syttyy valot tuhannet..."


Eilen tosiaan oltiin Leinojen kanssa Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoiden avajaisissa ja Tuomiokirkon valojen sytyttämistilaisuudessa. Kuusi on Nousiaisista, josta se on haettu kahtena edellisenäkin vuonna. Ensimmäisen kerran kuusi on Tuomiokirkon eteen tuotu ja sähkövaloin koristeltu vuonna 1900.
Kuusi ei mikään ihan pieni olekaan, pituus on 24 metriä, latvuksen leveys on yhdeksän metriä ja rungon läpimitta 55 centtimetriä. Joulukuusen painoksi on arvioitu neljä tonnia. (lähde: turku.fi)

Oltiin kaupungilla ajoissa ja olin kuin mikäkin turisti kamerani kanssa ;) 

 Tuomiokirkko 16 aikoihin.


 Tuomiokirkkopuiston lyhtypylväät


Siirryttiin markkinoille:

ihan lämmin tunnelma, vaikka lunta olis saanu olla <3

Täältä voit katsella viimevuoden tunnelmia

Torilla menoa ihmettelemässä oli viimevuoden tapaan nukketaiteilijayhdistyks Puppet studion Jättitonttu. Hänen perässään kuljettiin Tuomiokirkolle odottamaan kuusen valojen syttymistä.


Viime vuonna Eikka pelkäs tota, nyt sitä vaan ihmeteltiin..

 5 4 3 2 1 - JOULU ja valkeus tuli!
(klo 17.20)

Eino ei nukkunut päiväunia lainkaan eilen. Vähän jännitti miten jaksaa markkinoilla ja varsinkin odottaa kuusen valojen syttymistä jne. No se oli turha pelko, Topin kanssa hassuttelu ja muut lapset kiinnosti ja piti tylsyyden poissa. :) Torilta suunnisteltiin äidin luokse. Äiti oli tehnyt ihan ylihyviä kinkku-juusto-muffineita. Mums! Eikka sai safkaa ja hänestä huomas, että alko väsyä. Silti jaksoi leikkiä. Lähdin ennen kahdeksaa kävelemään kotiin. Itku loppui kuin seinään kun pistin oven kiinni :)

Kotona nautin yhden siiderin ja katsoin elokuvan Eat, pray love. Suosittelen lämpimästi, tykkäsin!

Nukuin kellon ympäri ja kyllä hieman virkeämmältä tuntuukin. Vaikka eilen paistoi aurinko ja oli ihanan kirpakka ilma, tänään on tullut vettä. Jos tuo vesimäärä olis tullu lumena, lunta olisi varmasti 10 senttiä. Käytiin Tarjoustalossa ja mummolassa. Nyt puuttuu enää yksi lahja, että jos velimies voisit kertoa mitä tarviit, tai saat tyytyä siihen mitä itse keksin ;)
Perjantaina tuli kirje, olen viidennellä varasijalla. Pisteitä 81, alin hyväksytty 82. ODOTELLAAN.


Lämpöistä ensimmäistä adventtia kaikille! <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...