tiistai 18. lokakuuta 2011

Ihminen tarvitsee ihmistä

Jahas, johan se onkin viikko vierähtänyt.


Maanantaina kylässä kävi Laura ja tiistaina kävi Iida ja Veeti kylässä. Oli taas kiva nähä pitkästä aikaa kaikkia. :) Keskiviikko kului pitkälti kaupungilla tallaten työkkärin ja kelan välistä matkaa.. Sainpahan asiat kerralla hoidettua vaikka pikkuinen hatutus jäikin päälle siitä :D 
Torstaina tuli 1v 5kk täyteen. Kuukauden päästä se maaginen 18kk täyttyy ja päästään pitkästä aikaa neuvolaan viemään kuulumisia. Siitä puoli vuotta ja hän täyttää kaksi vuotta. Ei uskois. Vasta nuuskuttelin pientä vauvaa ja nyt asetan rajoja esiuhmailevalle poikaselle. 
Siitä lyömisestä muuten, kun kirjoittelin aiemmin. Se on nyt jäänyt kokonaan. Jäähylle joutu kahdesta kiellosta, joka kerta kun läpsäisi. Niin sitä vaan ehdollistuu ja oppii, ettei huomiota saa sellaisella käytöksellä, kun jaksaa olla johdonmukainen!
Perjantaina käytiin äitini työpaikalla ja aamusta Eikalla vuosi nenä. Sieltä kärryteltiin mummolaan ja vietettiin siellä ihana päivä! :) Yöksi Eikka pääsi mammalaan ja mä sain nukkua, ah. Tietty kans vähän siivoskeltuakin. Perjantai-ilta meni sitte mukavasti kadun toisella puolella, Tiian kanssa. Tilanne vaati punkkua ja kyllä meitä nauratti, oli ihan parasta viettää tuollaistakin aikaa <3

Mammalassa ottivat painon ja pituuden, n. 13kg ja 84cm. Eli mun mittaukset tais heittää vähän yläkanttiin, iso miäs jokatapauksessa. Hurjasti tekee ruokaa ja keittiössä viihtyy kattiloiden parissa. Hän on oppinut myös kävelemään taaksepäin ja kaikki liikuntaleikit on huippuja. 

Tosin nyt pitänyt ottaa iisisti, kun lauantaina lähti yskä pahenemaan, sunnuntaina oli sellanen että päätin aamulla soittaa meidän terveysasemalle. Saatiin aika omalääkärille. Noh, lähettii seikkailee sinne, jälleen oltiin paikalla aikasin. Lääkäri tutki ja oikeassa korvassa näkyi nestepinta tärykalvon takana. Antibioottia määräs. Toi oikea korva on se sama, johon tänä syksynä söi 5pv kuurin Amorionia. Nyt sai 7vrk Amoxin compia ja toivon todella, että auttaa eikä ala mikään kierre! huoh. Mutta yskä loppu eilen, yöllä ei yskiny enää yhtään. :) Ollaan oltu kotona nyt, eikä mee huomennakaan hoitoon. Torstai ja perjantai onkin vapaata hoidosta, kun hoitotädillä on ylityövapaat. Että olkoon tämä nyt meidän syyslomamme sitte :D Nyt vaan itsellä kurkku kipee ja nuhanen olo. Lauantaina ois Leinoilla tuparit, jonne ois tarkotus mennä ja ens tiistaina se päiväristeily, nii sais pöpöt tulla ja iskee NYT eikä yhtää myöhemmin, jotta ehdin parantua.  ruoanlaittoa, tais tulla haisulista soppaa ;DJännä miten näin syksyllä iskee pieni ihmisenkaipaus. En mä sinänsä mitään parisuhdetta koe tarvitsevani, kyllä tää 2v yksinolo siihen on tehtävänsä tehnyt. On tottunut tähän, elämään kahdestaan. Miten sitä uskaltaa laittaa itsensä likoon? Haluanko edes? Tajuaako toinen, että mun sydämessä on vain yksi ykköspaikka ja se on jo varattu? 
Suhteen aloittaminen ei ole enää kahdenkauppa. 
Kuinka sitä jaksaa sitten tehdä sovituksia kahden erilaisen arkirutiinin väliin? 
Meniskö se siihen, että mä yritän kaikin voimin vain todetakseni etten vieläkään saa sitä arvostusta, joka mulle kuuluu. 

Viime keskiviikkona mun takana bussissa kaks tyttö jutteli toisen kariutuneesta seurustelusta. "Kun seuraavaksi alan seurustella, toivon että se toinen arvostais mua." Toi jäi niin vahvasti mieleen. Mitä muuta ihminen toiselta ihmiseltä voi toivoakaan, kuin arvostusta ja kunnioitusta, että toinen välittää itsestä sellaisena kuin on, iästä riippumatta.

Mutta jostain se kumpuaa, se ihmisen kaipuu. Johan esi-isätkin on eläneet jonkun kanssa siellä luolassa.. Noh, onneks kohta tulee talvi, lunta ja käännytään joulun jälkeen kohti kevättä sekä toivottavasti uusia tuulia. :)


Pieni laulu ihmisestä

Ihminen tarvitsee ihmistä
ollakseen ihminen ihmiselle,
ollakseen itse ihminen.
Lämpimin peitto on toisen iho,
toisen ilo on parasta ruokaa.
Emme ole tähtiä, taivaan lintuja,
olemme ihmisiä, osa pitkää haavaa.
Ihminen tarvitsee ihmistä.
Ihminen ilman ihmistä,
on vähemmän ihminen ihmisille,
vähemmän kuin ihminen voi olla.
Ihminen tarvitsee ihmistä.

- Tommy Tabermann -

1 kommentti:

  1. On se jännä miten meillä vaan ajatukset pyörii samoja uomia! Ihan yllätyin taas kuinka sun teksti ois voinut olla suoraan mun näppäimistöstä. Varsinkin tuo syksy ja ihmisenkaipuu. En minäkään sitä parisuhdetta kaipaa, vaan enemmänkin just sitä läheisyyttä ja olemista. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...