perjantai 4. maaliskuuta 2011

Aurinkoa on riittänyt ihanasti ja tekemistäkin. Kovin on energinen olo ollut vaikka välillä tuppaa väsyttämään. Viime yökään ei mitään herkkua ollut, kun tunnin pikkumies päätti valvoa. Onneks sitte rauhotuttiin ja jatkettiin unta!
Päivän paras uutinen oli, että ystäväni synnytti pojan. Oikein miehekkäät mitat 53cm ja 4110g <3 Tässä nyt koittanu ittee lääkitä auringolla ja finreinillä ja vitamiineilla, että ollaan terveinä kun kotiutuvat ja päästään tutustumaan pikkuiseen <3

Tällä viikolla on Perhetupailtu joka päivä :D  Tiistaina mentiin, kun en aamulla jaksanu koko ajan olla komentamassa. Eilen torstaina käytiin kun siellä oli uudessa vauvaryhmässä hierontapäivä ja heitä on vain 4 niin kaipasivat asiakkaita lisää, että hierojan on kivampi paikan päälle tulla. Teki kyllä hyvää! Oisin siinä kyllä pitempäänki viihtyny ku vaan sen 30min. Sen jälkee lähettii käymään kaupungilla. Leivontatarvikkeita noudettiin Modernosta. Onneks Eikka nukkui, niin sai rauhassa katella ja tutkia hyllyjä <3

Hirveä!!! :D
Eilen isoäidinneliöiden sijasta oon virkannut amigurumia. Hitto et tuli ruma verrattuna tuohon mistä katoin ohjeen. Noh, ehkä seuraava jo on kivampi. :D Onneksi Eikka ei katso ulkonäköä, vaan hän otti sen omakseen. :)

Tänää ei mitää erikoista olla tehty. Käytii vähä ulkona ja leikittii. Äsken hän lähti Raisioon yökylään. Ei jätkä ollu millänsäkään, mut mulle tuli sama tunne ku aina, rinnasta vähä puristaa ja itkettää mut ei oo tarvetta itkee kuitenkaan. Hyvin siellä menee, mutta kyllä te tiedätte äidit!

Taas mietin asioita ja keskustelua, jonka kävin kaverin kanssa. Kun hänelle neuvolassa oli sanottu, että "kunhan muistat vaan olla riittävän hyvä äiti". Kuka määrittää millainen on hyvä äiti. Tuollainen lause asettaa hirveät paineet omille harteille. Kuitenkin äitiys on herkkä asia ja kun äidin valintoja ja päätöksiä aletaan ruotimaan ja arvostelemaan, niin siinä voi tehdä pahaakin jälkeä.
Raivostuttavia asioita on kun arvostellaan jos äiti
- antaa korviketta
- ei imetä
- ei kestoile
- antaa lapsen nukkua perhepedissä
- laittaa lapsen omaan sänkyyn nukkumaan
- tekee lapsen ollessa hereillä jotain muuta kuin ruokaa, siivoaa tai leikkii
... listaa vois jatkaa loputtomiin.

Itsekin imettäviltä naisilta lapset rinnoillaan olen saanut arvostelevia katseita, kun kaivoin kassista tuttipullon ja täytin sen korvikkeella. Olin päättänyt, etten anna asioiden häiritä, mutta jos kymmenkunta naisen keskellä olet ainoa pulloruokkija, ei sitä oikeen sivuuttaakaan voi. Toki suurin osa tuostakin tunteesta on sitä omaa epävarmuutta, mutta ne kyräilyt kulmien alta jäi mieleen kasvojen kera.
Mun mielestä lähtökohtaisesti jokainen äiti on lapselleen hyvä äiti. Joku tarkoitus sillä on, että lapsi syntyy juuri omalle äidilleen ja äiti syntyy äidiksi omalle lapselleen.

Ja niin jatkuu rauhaisa koti-ilta. :)

Näihin tunnelmiin,

ulmai

http://www.youtube.com/watch?v=tEPB7uzKuh4

1 kommentti:

  1. Hei
    Tiedän tunteen tosta imettämisestä.Ensimmäinen lapseni oli "korvike"lapsi ja hyvin kansvo ja saanut rakkautta ihan yhtä paljon kuin rintalapsikin. Mutta törmäsin useasti epäilyttäviin katseisiin ja juttuihin jopa omassa lähipiirissäni.
    Tämä nykyinen onki monimutkaisempi juttu, mutta olisin halunut imettää pitempään, lääkärien ja hoitajien ohjeistuksella kuitenkin lopetin neidin ollessa vajaa 2kk alergioitten takia. Mutta eipä se lapsestani tee yhtään huonompaa siitä huolimatta. Mutta jaksamisia ja kirjoittelehan lisää mietteitäsi :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...